Σούζυ τρως και ψεύδεσαι και τρως!

Τις προάλλες είχα μια συζήτηση με μια κοπέλα σχετικά με το βάρος. Παραπονιόταν ότι κάνει διαρκώς προσπάθειες να χάσει βάρος αλλά μάταια… Στο τσακ ήμουν να πω: Σούζυ τρως και ψεύδεσαι και τρως!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Εδώ με βλέπεις εν ώρα δράσης μετά το τέλος της προπόνησης μου στο γυμναστήριο. Σαφώς έχω τα μαύρα μου τα χάλια βλέποντας το πρόσωπό μου στον καθρέφτη αλλά πραγματικά νιώθω πολύ ευτυχισμένη. Ευτυχισμένη γιατί αφιέρωσα χρόνο στον εαυτό μου και έκανα κάτι που κάνει καλό στην υγεία μου αλλά και στην εμφάνισή μου.

Φυσικά τίποτα δεν μας δίνεται έτσι απλόχερα, no pain no gain δεν λένε; Αυτό ισχύει, παντού και για τα πάντα στη ζωή μας. Ότι θέλεις να αποκτήσεις τρέχα πιάστο. Τι περιμένεις; Να σου το σερβίρει στο πιατάκι ο κούκλος σερβιτόρος; Όχι όχι χρυσή μου, πρέπει να μοχθήσεις, να στερηθείς, να βάλεις πρόγραμμα και να αυτοπειθαρχήσεις. αυτό ισχύει για όλους τους στόχους της ζωής μας. Φυσικά εάν ανήκεις στην προνομιούχα κατηγορία των ανθρώπων που τα περισσότερα τους δίνονται από τη ζωή και την τύχη απλόχερα, με γεια σου και χαρά σου. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

Όταν ήμουν μικρή κατά την περίοδο του δημοτικού ήμουν έναν κοριτσάκι υπέρβαρο. Δυστυχώς λάθος χειρισμοί των γονιών μου και λάθος κατεύθυνση σχετικά με τη διατροφή. Φυσικά αυτό άλλαξε με τα χρόνια όπου από μόνη μου έχασα βάρος και πλέον από τα 15 και μετά ήμουν ένα κορίτσι που φορούσε ρούχα small το πολύ medium. Όμως αυτό όχι απλά έτσι και εύκολα. Πάντα πρόσεχα τη διατροφή μου και ανά διαστήματα γυμναζόμουν. Ακόμα και μετά το γάμο, μετά τη γέννα πρόσεχα. Δεν ανήκω στην τυχερή κατηγορία των ανθρώπων που θα σου πω ότι τρώω ότι θέλω…. Θα σου πω ότι τρώω ότι θέλω με πρόγραμμα αλλιώς παίρνω βάρος.

Τις προάλλες που λες είχαμε μία συζήτηση με μία νέα μαμά σχετικά με το θέμα του βάρους. Μου έλεγε διαρκώς ότι μάταια κάνει προσπάθειες εδώ και χρόνια να χάσει βάρος. Αυτή η συζήτηση ήταν και η αφορμή που με οδήγησε να γράψω αυτή την ανάρτηση. Αρχικά η δική της περίπτωση όπως διαπίστωσα στην πορεία της συζήτησής μας ήταν “Σούζυ τρώς και ψεύδεσαι και τρώς” Κραυγαλέα περίπτωση δυστυχώς.

souzy-trws-kai-pseydesai-kai-trws-mommyjammi2

Αγαπητοί μου φίλοι, είμαστε ότι τρώμε τέλος. Αυτό πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Εάν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας (ορμονικές διαταραχές, χορήγηση φαρμάκων, θεραπείες, θυροειδής κλπ) τότε ΝΑΙ είμαστε ότι τρώμε. Τα πράγματα είναι απλά. Είναι μία ζυγαριά με τις θερμίδες που λαμβάνουμε και τις θερμίδες που καίμε. Αν λαμβάνουμε περισσότερες από όσες καίμε παχαίνουμε και το αντίθετο. Σίγουρα ρόλο παίζει και ο μεταβολισμός του καθενός. Εγώ για να σου είμαι ειλικρινής με ειδικές μετρήσεις που μου έχουν κάνει δεν έχω καλό μεταβολισμό, δυστυχώς υπολειτουργεί αυτό σημαίνει πως πρέπει να καταβάλω ένα “τσικ” παραπάνω προσπάθεια.

Το άλλο θέμα που διαπίστωσα από την συζήτησή μου με την κοπέλα είναι πως πολλές γυναίκες που κάνουν δίαιτες και προσπάθειες να χάσουν βάρος δεν ξέρουν τι σημαίνει σωστή διατροφή. Δηλαδή θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Μου έλεγε πως το βράδυ τρώει μόνο σαλάτα… Της ζήτησα να μου εξηγήσει ακριβώς τι έχει η σαλάτα κλπ κλπ Έτρωγε λοιπόν βράδυ παρά βράδυ χωριάτικη σαλάτα με ένα σωρό φέτα με κανονικά λιπαρά, μπόλικο λάδι και 3-4 φέτες άσπρο ψωμί που τις βουτούσε στο “λαδάκι” που μας κάνει τόσο καλό… Ναι καλό μας κάνει αλλά με μέτρο και όχι σε συνδυασμό με ένα σωρό άσπρο ψωμί! Διαπίστωσα λοιπόν πολλά λάθη στη διατροφή της και προσπαθούσα να της εξηγήσω τους συνδυασμούς κλπ. Φυσικά από την ζωή της απουσίαζε παντελώς η συστηματική άσκηση. Το να είσαι μαμά είναι δύσκολο να τρέχεις σε γυμναστήρια κλπ Όμως μπορείς να ξεκινήσεις να τρέχεις και να περπατάς αρκετά χιλιόμετρα και όταν λείπουν τα παιδιά από το σπίτι να κάνεις ασκήσεις εδάφους. Πίστεψέ με θα δεις τη διαφορά στις πρώτες 10 ημέρες.

Συμπέρασματικα, θέλω να καταλήξω στο γεγονός ότι:

  • αν θέλουμε να χάσουμε βάρος και να χτίσουμε ένα υγιές σώμα απαιτείται προσπάθεια, από μόνο του τίποτα δεν γίνεται.
  • αν θέλουμε να κάνουμε “διατροφή” καλό είναι αν δεν γνωρίζουμε συνδυασμούς και γενικώς δεν έχουμε γνώσεις γύρω από το θέμα της διατροφής, ας συμβουλευτούμε έναν ειδικό ή μία φίλη μας που γνωρίζει.

 

Mornings people! ♥ choco & banana & strawberries time! ♥ #mommyjammi #breakfast #mombloggergr #bloggergr #healthyfood #healthy_life #strawberries #choco #almond #milk

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????MommyJammi???? Mary Liodou ???? (@mommyjammi.gr) στις


Τον προηγούμενο μήνα και για ένα ολόκληρο μήνα δεν πήγα γυμναστήριο, δεν έκανα καμία άσκηση στο σπίτι. Ναι υπάρχουν και αυτές οι περίοδοι που δεν μπορείς να κουνηθείς. Γιατί μπορεί ψυχολογικά να μην είσαι καλά, γιατί μπορεί να έχεις κάποια προβλήματα υγείας που να απαιτούν φαρμακευτικές αγωγές και ξεκούραση. Εγώ ήμουν στην δεύτερη περίπτωση, συνεπώς βρέθηκα στο κρεβάτι και μείωσα τις δραστηριότητες μου στο μέγιστο.

Δεν τα παράτησα όμως. Ξεπέρασα εν μέρη τα θέματά μου, πρόσεχα τη διατροφή μου και με την πρώτη ευκαιρία ξεκίνησα πάλι να είμαι δραστήρια. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αποστάσεις με τρέξιμο ούτε αερόβια άσκηση, η μέση μου δεν το αντέχει. Ακόμα και τέτοια προβλήματα να έχεις, πίστεψέ με υπάρχουν τρόποι. Ασκήσεις εδάφους, πιλάτες και όργανα με αντιστάσεις.

Τρόπος υπάρχει, εσύ είναι το θέμα τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις!

souzy-trws-kai-pseydesai-kai-trws-mommyjammi3

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαρία μου συμφωνώ σε όλα όσα λες αλλά δεν θέλω να το παίξω και έξυπνη. Μέχρι πριν λίγους μήνες είχα κάνει ελάχιστη γυμναστική στη ζωή μου και ήμουν από τις τυχέρές που δεν έβαζα εύκολά κιλά παρόλο που έτρωγα πολύ. Είναι δύσκολο όμως ξαφνικά να γίνει αυτή η στροφή στη ζωή σου και δυστυχώς δεν βοηθάνε και τα μέσα. Αλλά κυρίως δεν βοηθάει το ξερό μας το κεφάλι που νομίζουμε ότι π.χ. χωρίς να τρώμε τίποτα (μέγα λάθος!) θα χάσουμε σωστά τα κιλά ή με το να κάνουμε λάθος δίαιτες! Ακόμα και εδώ θέλει εκπαίδευση!!!

  2. Ακριβώς όπως το είπες εκπαίδευση. Να μάθουμε να τρεφόμαστε σωστά, γιατί βλέπω πως δυστυχώς πολλές γυναίκες ακολουθούν εντελώς λάθος δίαιτες σχεδόν καταστροφικές για την υγεία τους ή από την άλλη τρώνε χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι οι θερμίδες και πως να μάθουν να τις ελέγχους. Δυστυχώς δεν θα πω ότι εγώ ανήκω την κατηγορία των γυναικών που τρώνε ότι θέλουν και δεν παχαίνουν, παχαίνω αρκετά εύκολα. Όμως εδώ και πάνω από 20 χρόνια είμαι σταθεσή στο βάρος μου με μικρές αυξομειώσεις αφού έκανα και μία γέννα και έχω μάθει να ελέγχω το βάρος μου αλλά κυρίως να τρέφομαι σωστά. Η γυμναστική μπήκε ξανά στη ζωή μου αρχές Φεβρουαρίου πριν περίπου από 7 μήνες, όταν απουσίαζε συστηματικά για 6 ολόκληρα χρόνια. Μπορώ να πω ότι με βοήθησε να αντιμετωπίσω τα προβλήματα με την μέση μου και πλέον να είμαι πιο γερή και δυνατή. Σε φιλώ και σε ευχαριστώ θερμά για την τοποθέτησή σου.

  3. Περνάω κι εγώ μια τέτοια φάση! Νομίζω είναι η φάση που νιώθεις ότι μεγαλώνεις αλλάζεις και κάτι πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου και να μην αφεθείς! Γιατί αν αφαιθείς την έβαψες! Έβαλα τη ζούμπα και το πιλάτες στη ζωή μου 2 μήνες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και για πρώτη φορά ένιωσα πως μου άρεσε. Ταυτόχρονα μέιωσα το φαγητό και τα γλυκά που είναι το αδύνατο σημείο μου! Τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω στην καθημερινότητα και φυσικά στην άθληση! Είναι πρωτόγνωρο για μένα αυτό το συναίσθημα! Καλή συνέχεια και στη δική σου προσπάθεια!
    Kathy

  4. Έχεις απόλυτο δίκιο κοριτσι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ότι θέλεις στην ζωή σου πρέπει να παλέψεις για να το αποκτήσεις!!! Τα φιλιά μου!

  5. Χαίρομαι που το ακούω αυτό γιατί σκέφτομαι πως πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις υποχρεώσεις, τη δουλειά, τη καθημερινότητα εις βάρος του εαυτού μας. Είμαστε νέες κοπέλες και είναι καλό να προσέχουμε τον εαυτό μας. Βέβαια η αγάπη για τον εαυτό ηλικία δεν έχει συνεπώς και “μεγάλες” να ήμασταν πάλι το ίδιο θα υποστήριζα. Σε φιλώ και εύχομαι μόνο αγάπη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ