Αξία! Ανούσια για κάποιους, τιποτένια, μηδαμινή, μα όχι για μας

Τι να θέλει να εκφράσει ο καθένας μας ή η καθεμιά μας; Αξία! Ανούσια για κάποιους, τιποτένια, μηδαμινή, μα όχι για μας – Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Λέξη, φράση, ιδέα, απόλυτη κατάθεση της ψυχής μας;
Τι να θέλει να εκφράσει ο καθένας μας ή η καθεμιά μας;
Να θέλει να μην προδώσει τα πιστεύω της, τις επιδιώξεις της, τα πρέπει των άλλων, που πάνε να την πνίξουν;
Ανούσια για κάποιους, τιποτένια, μηδαμινή, μα όχι για μας, για κείνους, τους άλλους, τους ξένους, απ τα δικά μας στρατόπεδα, βλέψης και εξάρτησης, σώματος, ψυχής, ιδανικών και αξιών.
Πάλι θα τη συναντήσουμε, πάλι θα τη φροντίσουμε, χώρια από διάφορες εξελίξεις, πολυπράγμονες διαπραγματεύσεις ανοχής, αντοχής,  ευγενούς άμιλλας και ψυχής.
Κι όμως θα βρεθούν, οι άλλοι, οι κακοπροαίρετοι, οι τυχάρπαστοι και ανελέητοι συμβιβασμοί, κατοχυρώσεις, ψευδών δηλώσεων του “Είναι” μας…
Τρέχουν, μα κυρίως συμπράττουν και διαπράττουν, εγκλήματα ψυχής, κατά ζωής, με αργούς βασανιστικούς θανάτους και η αξιοπρέπεια εκεί, να πονάει, να σφαδάζει, να κείτεται στους κοιτώνες της ανεπανάληπτης και αλλεπάλληλης συγκρούσεως, των Πρέπει, των Θέλω, με μεταμέλειες ψυχής, αγνοούμενες και ποτέ προβλεπόμενες εστίες, επανασύνδεσης, εναρμονίσεως ξανά των τυχόν ή βεβαιωμένων επίδοξων προσδοκιών, ρόλου, έργου με τέλος.
Δραματικό, τραγικό, μα πάντα επιβαλλόμενο και επιβλεπόμενο, από ποιους από ποιες από ποια… τάχα;
Μα βέβαια και σίγουρα, από τη δική μας τη στυγνή, λογική, στείρα επίβλεψη ψυχής, φροντίδας, γαλήνης αυτής, με ταραχοποιά και ενεργά δραστικότατα στοιχεία, αναλήθειας, μίσους, κέρδους, χαμένων θησαυρών, ίσως, κυνηγιού μαγισσών, μπορεί, μα ένα είναι το ακατανίκητο και το ακατάπαυστο, θάρρος, θράσος γνώμης…
Αξία, μόνο για μας, για σας, για εκείνους, που θα την πληρώσουν με πόνο, δάκρυ, πείσμα, θέληση, αυτάρκεια ποτέ αναζητήσεως ονείρων, πραγματογνωμοσύνης του Θέλω, του Μπορώ, του Πρέπει, της αγωνιώδους οπτικής ματιάς και εστίας, επικεντρώσεως και κυνηγιού ονείρων αυτού… μόνο.
Η αξία δεν επιδεικνύεται, δωρίζεται, χαρίζεται, εννοείται, μα όποιος την αμφισβητήσει, πνέει η ζωή του τα λοίσθια και μαζί μ αυτήν, ότι κατάφερε, παρών απών, να προσφέρει να δρα και να αντιδρά ενάντια και καθοριστικά, απέναντί της…
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Προηγούμενο άρθροΠρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια πριν μπούμε στο σπίτι, να το γιατί…
Επόμενο άρθροΕβδομαδιαίες προβλέψεις – μπερδεύεται το ψέμα με την αλήθεια!
Κατάγομαι απ΄την πανέμορφη Καβάλα. Από μικρή είχα αφήσει τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί, κόλλα απλή κι όχι αναφοράς. Με τον καιρό όμως, εφησύχασα τις αγωνίες μου και τα όνειρά μου, τα οποία ζήτησαν τον αναλογούμενο χώρο που τους ανήκε, σε δύσκολη και φάση διαφυγής και φυγής μου, από διάφορα τερτίπια του μυαλού μας και τεχνάσματα της ζωής μας. Συμμετέχω και έχω βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, καθώς τα γραπτά μου, ποιήματα και διηγήματα, κοσμούν ανθολογίες και ημερολόγια, διαφόρων διαγωνισμών. Έχω δραστήρια ενασχόληση με προγράμματα και σεμινάρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας. Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά, παρουσιάζω την εκπομπή ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ. Έχω εκδώσει την 1η μου ποιητική συλλογή ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΗ πριν 2 χρόνια και τώρα, ήδη κυκλοφορεί το 1ο μου Μυθιστόρημα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠ ΑΓΡΥΠΝΗΣΙΝ ώστε να αφυπνιστούμε, να οδηγηθούμε σε δράσεις και αντιδράσεις, αποδοχές, παραδοχές, στον ένα και μοναδικό στόχο, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ