Τι να θέλει να εκφράσει ο καθένας μας ή η καθεμιά μας; Αξία! Ανούσια για κάποιους, τιποτένια, μηδαμινή, μα όχι για μας – Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Λέξη, φράση, ιδέα, απόλυτη κατάθεση της ψυχής μας;
Τι να θέλει να εκφράσει ο καθένας μας ή η καθεμιά μας;
Να θέλει να μην προδώσει τα πιστεύω της, τις επιδιώξεις της, τα πρέπει των άλλων, που πάνε να την πνίξουν;
Ανούσια για κάποιους, τιποτένια, μηδαμινή, μα όχι για μας, για κείνους, τους άλλους, τους ξένους, απ τα δικά μας στρατόπεδα, βλέψης και εξάρτησης, σώματος, ψυχής, ιδανικών και αξιών.
Πάλι θα τη συναντήσουμε, πάλι θα τη φροντίσουμε, χώρια από διάφορες εξελίξεις, πολυπράγμονες διαπραγματεύσεις ανοχής, αντοχής,  ευγενούς άμιλλας και ψυχής.
Κι όμως θα βρεθούν, οι άλλοι, οι κακοπροαίρετοι, οι τυχάρπαστοι και ανελέητοι συμβιβασμοί, κατοχυρώσεις, ψευδών δηλώσεων του “Είναι” μας…
Τρέχουν, μα κυρίως συμπράττουν και διαπράττουν, εγκλήματα ψυχής, κατά ζωής, με αργούς βασανιστικούς θανάτους και η αξιοπρέπεια εκεί, να πονάει, να σφαδάζει, να κείτεται στους κοιτώνες της ανεπανάληπτης και αλλεπάλληλης συγκρούσεως, των Πρέπει, των Θέλω, με μεταμέλειες ψυχής, αγνοούμενες και ποτέ προβλεπόμενες εστίες, επανασύνδεσης, εναρμονίσεως ξανά των τυχόν ή βεβαιωμένων επίδοξων προσδοκιών, ρόλου, έργου με τέλος.
Δραματικό, τραγικό, μα πάντα επιβαλλόμενο και επιβλεπόμενο, από ποιους από ποιες από ποια… τάχα;
Μα βέβαια και σίγουρα, από τη δική μας τη στυγνή, λογική, στείρα επίβλεψη ψυχής, φροντίδας, γαλήνης αυτής, με ταραχοποιά και ενεργά δραστικότατα στοιχεία, αναλήθειας, μίσους, κέρδους, χαμένων θησαυρών, ίσως, κυνηγιού μαγισσών, μπορεί, μα ένα είναι το ακατανίκητο και το ακατάπαυστο, θάρρος, θράσος γνώμης…
Αξία, μόνο για μας, για σας, για εκείνους, που θα την πληρώσουν με πόνο, δάκρυ, πείσμα, θέληση, αυτάρκεια ποτέ αναζητήσεως ονείρων, πραγματογνωμοσύνης του Θέλω, του Μπορώ, του Πρέπει, της αγωνιώδους οπτικής ματιάς και εστίας, επικεντρώσεως και κυνηγιού ονείρων αυτού… μόνο.
Η αξία δεν επιδεικνύεται, δωρίζεται, χαρίζεται, εννοείται, μα όποιος την αμφισβητήσει, πνέει η ζωή του τα λοίσθια και μαζί μ αυτήν, ότι κατάφερε, παρών απών, να προσφέρει να δρα και να αντιδρά ενάντια και καθοριστικά, απέναντί της…
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.