Προτάσεις βιβλίων για παιδιά 3+ ετών από τις εκδόσεις Διόπτρα

    Τι θα διαβάσουμε απόψε; Με τι θέμα θα καταπιαστούμε και θα ξεκινήσουμε την κουβεντούλα; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που σίγουρα θα ξεχωρίσετε όπως και εμείς! Προτάσεις βιβλίων για παιδιά 3+ ετών από τις εκδόσεις Διόπτρα

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Συγγραφέας:

    Cori Doerrfeld

    Μια αγκαλιά κρύβει τα πιο όμορφα λόγια…
    Ο μικρός Άλκης ήταν πολύ στενοχωρημένος.
    Μόλις διαλύθηκε το αγαπημένο του παιχνίδι.
    Τα ζωάκια ήθελαν να βοηθήσουν το αγοράκι,
    αλλά εκείνο δεν μιλούσε σε κανένα.
    Ώσπου το κουνελάκι πλησίασε και μόνο άκουγε…
    Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά τη διαχείριση του θυμού, την κατανόηση των συναισθημάτων τους… Τους μαθαίνει με ένα πολύ έξυπνο και λιτό τρόπο ότι πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι πρέπει να δίνουμε το χώρο και το χρόνο στον άνθρωπο δίπλα μας και πως μπορούμε να συμπαρασταθούμε αξιόλογα απλώς με το να… ακούμε…

    Η Κίτι η Γατούλα, η Μίνα το Ποντικάκι, η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη, ο Μίμο το Μαϊμουδάκι, η Λίνα το Κουνελάκι και ο Ρίκι το Σκυλάκι είναι έξι καλοί φίλοι που ζουν μαζί στην ίδια γειτονιά και πάντα βοηθούν ο ένας τον άλλο.
    Κάθε ζωάκι έχει το δικό του σπιτάκι, αλλά μοιράζονται ένα σωρό πράγματα… γέλια, χαρές και παιχνίδια!Η Κίτι είναι ανήσυχη. Ο Ψαρούλης δεν κολυμπάει πια.
    Ο Ρίκι και η Κίτι  προσπαθούν να κάνουν τον Ψαρούλη να κολυμπήσει, μα δεν τα καταφέρνουν.
    Ο Ψαρούλης έφυγε για πάντα και η Κίτι είναι τόσο λυπημένη, αλλά οι φίλοι της θα τη βοηθήσουν να μην τον ξεχάσει ποτέ…Μια όμορφη ιστορία για την απώλεια, τον θυμό και την ελπίδα. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να κατανοούν έννοιες που πολλές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσουμε εμείς οι ενήλικες… έννοιες όπως η απώλεια που πονάνε. ένα πολύ τρυφερό παραμύθι που μιλά για την απώλεια και τα στάδια της ψυχολογίας ενός παιδιού. Μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεκινήσετε συζητήσεις με τα παιδιά σας βασιζόμενοι επάνω στην συγκεκριμένη ιστορία.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Συγγραφέας:

    Judith Koppens

    Η Κίτι η Γατούλα, η Μίνα το Ποντικάκι, η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη, ο Μίμο το Μαϊμουδάκι, η Λίνα το Κουνελάκι και ο Ρίκι το Σκυλάκι είναι έξι καλοί φίλοι που ζουν μαζί στην ίδια γειτονιά και πάντα βοηθούν ο ένας τον άλλο.
    Κάθε ζωάκι έχει το δικό του σπιτάκι, αλλά μοιράζονται ένα σωρό πράγματα… γέλια, χαρές και παιχνίδια!Η κοιλίτσα της Λίνας γουργουρίζει… Πόσο θα ήθελε ένα μήλο, αλλά ο Ρίκι αρνείται να της δώσει! Θέλει να φάει ένα τοστ, αλλά ο Μίμο δεν της δίνει ούτε μια μπουκίτσα.
    Η Λίνα νιώθει στενοχωρημένη, αλλά οι φίλοι της ετοιμάζουν μια… γλυκιά έκπληξη!Μια διασκεδαστική ιστορία για τα παιδιά που δεν μοιράζονται τα πράγματά τους. Στην ηλικία αυτή των 3+ τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται στο σπίτι τους, στον παιδικό σταθμό και στο σχολικό τους περιβάλλον γενικότερα. Ένα όμορφο παραμύθι με λιτή γραφή και σαφή μηνύματα που βοηθούν στο να ξεκινήσετε μια ουσιαστική κουβέντα με τα παιδιά σας.
    Η Κίτι η Γατούλα, η Μίνα το Ποντικάκι, η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη, ο Μίμο το Μαϊμουδάκι, η Λίνα το Κουνελάκι και ο Ρίκι το Σκυλάκι είναι έξι καλοί φίλοι που ζουν μαζί στην ίδια γειτονιά και πάντα βοηθούν ο ένας τον άλλο.
    Κάθε ζωάκι έχει το δικό του σπιτάκι, αλλά μοιράζονται ένα σωρό πράγματα… γέλια, χαρές και παιχνίδια!H Μίνα δεν κάνει κούνια γιατί φοβάται το ύψος.
    Φοβάται να σκαρφαλώσει στα δέντρα γιατί νομίζει ότι θα πέσει κάτω. Φοβάται τα πάντα!
    Όταν όμως αποκτήσει έναν… ατρόμητο φίλο, θα γίνει το πιο γενναίο ποντικάκι!
    Μια χαρούμενη ιστορία για τη συνεργασία και το ομαδικό παιχνίδι. Οι φόβοι και οι ανασφάλειες σε αρκετά παιδιά αυτή της ηλικίας των 3+ είναι συχνά αρκετοί. Μέσα από την συγκεκριμένη ιστορία μαθαίνουν πως μπορούν να τους διαχειριστούν με την βοήθεια των φίλων τους!

    Συγγραφείς:

    Bonnie Grubman, Carolien Westermann

    Όταν είδε ο λαγουδάκος για πρώτη φορά ένα σπουργιτάκι να πετάει ψηλά στον ουρανό, το μόνο που ήθελε ήταν να πετάξει κι αυτός!
    Μάταια όμως… Όσο κι αν προσπαθούσε, τα πόδια του ήταν κολλημένα στο έδαφος.
    Θα βρει κάποιον άλλο τρόπο για να πετάξει;
    Μια διασκεδαστική ιστορία που εμπνέει τα παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πέρα από τα όριά τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες όμως η ζωή μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική αν αγαπάμε αυτό που είμαστε και αυτά που έχουμε. Μια πολύ τρυφερή ιστορία με λιτή γραφή και όμορφη εικονογράφηση που περνά στα παιδιά μηνύματα όπως την αγάπη για τον εαυτό μας και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας!

    Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο

    Όλα τα ζώα έχουν συγκεντρωθεί στο δάσος και συζητούν ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο:
    να έχουν προβοσκίδα σαν τον ελέφαντα, αγκάθια σαν τον σκαντζόχοιρο ή μήπως μακρύ λαιμό σαν την καμηλοπάρδαλη;
    Κάθε ζωάκι πιστεύει πως το δικό του χαρακτηριστικό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο που όλοι πρέπει να έχουν.
    Μα όταν τα παιδιά ξεδιπλώσουν τις σελίδες και δουν όλα τα ζώα με αγκάθια, προβοσκίδες ή μακρύ λαιμό σαν της καμηλοπάρδαλης, θα ανακαλύψουν πως για το καθένα το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η διαφορετικότητά του. Αυτό είναι που κάνει κάθε ζωάκι μοναδικό και απαραίτητο στο δάσος!
    Μαζί με τα ζωάκια του δάσους και τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, κάθε παιδί ανακαλύπτει ότι είναι μοναδικό!
    Ένα πολύ διασκεδαστικό παραμύθι για μικρά παιδιά που δίνει όμορφα τη δυνατότητα να ψηλαφίσουν τις σελίδες να ξεδιπλώσουν αγκάθια, προβοσκίδες και ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά… να γελάσουν, να συγκρίνουν και τελικά να καταλήξουν στην ομορφιά της απλότητας και της μοναδικότητας! Καθένας μας είναι μοναδικός και ξεχωριστός!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ