ΙΡΕΝ | μια σκληρή ιστορία γραμμένη με εξαιρετική μαεστρία!

Είναι να απορεί κανείς για το που μπορεί να φτάσει η φαντασία ενός συγγραφέα προκειμένου να περιγράψει ένα έγκλημα που θα ταρακουνήσει τον αναγνώστη! ΙΡΕΝ | μια σκληρή ιστορία γραμμένη με εξαιρετική μαεστρία! – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Είναι να απορεί κανείς για το που μπορεί να φτάσει η φαντασία ενός συγγραφέα προκειμένου να περιγράψει ένα έγκλημα που θα ταρακουνήσει τον αναγνώστη, που θα τον σοκάρει με εικόνες και λεπτομέρειες που αγγίζουν τα όρια της φρίκης. Αναρωτιέμαι, βέβαια, και κατά πόσον είναι απαραίτητη όλη αυτή η σκληρότητα της εικόνας. Ίσως για να δημιουργήσει πιο ισχυρή αντίφαση και αντιπαράθεση με τη διανοητική ισορροπία, την καλοσύνη ή την αθωότητα.

Όπως και να`χει ο Πιερ Λεμέτρ, ένας από τους πιο καταξιωμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, χρησιμοποιεί τέτοιες ευφάνταστες και καθηλωτικές εικόνες με δόσεις ιατρικής, θα έλεγα, συνταγής.

Το ΙΡΕΝ από τις εκδόσεις Μίνωας είναι το πρώτο βιβλίο από μια σειρά αστυνομικών περιπετειών που έγραψε ο Λεμέτρ, με ήρωα τον Καμίγ Βεροβέν, έναν αντισυμβατικό, μικρόσωμο και πανέξυπνο ντετέκτιβ, του οποίου η προσωπική ζωή εμπλέκεται συνήθως στην ιστορία, φορτίζοντας την ακόμα περισσότερο και ανεβάζοντας την ένταση και την αγωνία.

Στο ΙΡΕΝ ο Βεροβέν και οι συνεργάτες του καλούνται να λύσουν μια από τις πιο δύσκολες και πιο παράξενες υποθέσεις της καριέρας τους. Ακολουθώντας ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, βρίσκονται μπροστά σ`ένα θέαμα που δεν έχουν ποτέ ξανά αντιμετωπίσει. Μέσα σ`ένα πολυτελές λοφτ στα περίχωρα του Παρισιού και σ΄ένα σκηνικό πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, βρίσκουν τα πτώματα δύο γυναικών κατακρεουργημένα και τεμαχισμένα μ`έναν τόσο παράδοξο και αποτρόπαιο τρόπο που τους σοκάρει και τους σαστίζει. Ένα πλαστό αποτύπωμα, σκόπιμα τοποθετημένο στην αιματηρή σκηνή, θα συνδέσει την υπόθεση μ`ένα άλλο άγριο και ανεξιχνίαστο έγκλημα που είχε ταράξει την κοινωνία της Γλασκώβης δύο χρόνια πριν.

Η εξυπνάδα, η φαντασία και η παρατηρητικότητα του Βεροβέν θα οδηγήσει αυτόν και την ομάδα του στην πεποίθηση ότι έχουν να κάνουν μ`έναν αδίστακτο σίριαλ κίλερ που εκτελεί τα θύματά του με διαφορετική τελετουργία κάθε φορά, βάσει ενός τόσο απίθανου σεναρίου που δυσκολεύονται να πιστέψουν. Έτσι έρχονται σιγά-σιγά στο προσκήνιο και άλλοι προγενέστεροι και ανεξήγητοι φόνοι, ενώ η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ένας δαιμόνιος και αρκετά αντιπαθής δημοσιογράφος αρχίζει να αποκαλύπτει στοιχεία από τις μυστικές έρευνες της αστυνομίας, ενώ συγχρόνως στοχοποιεί τον Βεροβέν δημοσιεύοντας πληροφορίες για την προσωπική του ζωή. Παράλληλα ξεκινά μια ιδιότυπη και ανατριχιαστική αλληλογραφία του αστυνόμου με το δολοφόνο, ο οποίος καταφέρνει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

Η αγωνία θα κτυπήσει κόκκινο και ο χρόνος θα πιέσει ασφυκτικά την ερευνητική ομάδα, πάνω από τα όριά της, όταν η Ιρέν, η έγκυος γυναίκα του Καμίγ Βεροβέν, θα μπει στο στόχαστρο του κατά συρροήν δολοφόνου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια σκληρή ιστορία γραμμένη όμως με εξαιρετική μαεστρία, με πολλές εναλλαγές και απρόσμενες εξελίξεις. Μια πολύ καλά δομημένη πλοκή παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αγωνίας ως το συγκλονιστικό φινάλε.

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αστυνομικής λογοτεχνίας.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ