Κάτω από τον πορφυρό ουρανό, μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία!

Ένα βιβλίο ιστορικό ντοκουμέντο για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου στη Β. Ιταλία, γραμμένο σε λιτό ύφος, με δημοσιογραφική αμεσότητα αλλά και λογοτεχνική αρτιότητα. Κάτω από τον πορφυρό ουρανό, μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία! – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Είναι γνωστό ότι σε ακραίες καταστάσεις , όπως ένας πόλεμος, όπου δοκιμάζονται τα όριατων ανθρώπων, πολλές φορές έρχονται στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα μας, αντιδράσεις, ικανότητες, δύναμη και αντοχές που σε άλλες πιο ομαλές συνθήκες δεν θα τις είχαμε καν υποψιαστεί. Τότε εμφανίζονται οι ήρωες. Όχι μόνο οι λίγοι γνωστοί και προβεβλημένοι αλλά χιλιάδες άλλοι άγνωστοι και αφανείς ήρωες που δίνουν το δικό τους προσωπικό αγώνα επιβίωσης αλλά και υπεράσπισης των ιδανικών τους.

Ο συγγραφέας Μαρκ Σάλιβαν πολλά χρόνια μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ανακάλυψε εντελώς τυχαία ένα τέτοιο πρόσωπο, έναν στην κυριολεξία ”Μικρό Ήρωα”, δύο χρόνια από τη ζωή του οποίου από το 1943 ως το 1945, ήταν αρκετά για να γεμίσουν 570 σελίδες ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος. Το Κάτω από τον πορφυρό ουρανό είναι η αληθινή ιστορία του Πίνο Λέλα, ενός 17χρονου αγοριού που πέρασε από την αθωότητα και την ξεγνοιασιά της εφηβείας σε μια απότομη και σκληρή ενηλικίωση μέσα από τις φονικές βόμβες που ισοπέδωναν την πόλη του σπέρνοντας καταστροφή και θάνατο.

Ο Πίνο Λέλα γεννήθηκε στο Μιλάνο από εύπορους γονείς και χωρίς αυτόν τον πόλεμο θα εξακολουθούσε να είναι ένας ανέμελος νεαρός με το μυαλό του στην τζαζ και τα κορίτσια. Αντ`αυτού ανδρώθηκε πάνω στις απόκρημνες πλαγιές των χιονισμένων Άλπεων, όπου μαζί με άλλους ”αφανείς” ήρωες, τον πατέρα Ρέ και τον μικρό του αδελφό Μίμο, βοηθούσαν με κίνδυνο της ζωής τους, κυνηγημένους Εβραίους να περάσουν στην Ελβετία. Λίγο αργότερα, αφού σώθηκε ως εκ θαύματος, από βαρύ τραυματισμό, έδρασε μυστικά σαν κατάσκοπος της Αντίστασης, όντας οδηγός του Γερμανού στρατηγού Λέγιερς και αναγκάστηκε να ζήσει από πολύ κοντά τις αποτρόπαιες ενέργειες και τις φρικαλεότητες των Ναζί πνίγοντας την αγανάκτηση, το θυμό και τον πόνο του προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Πραγματικά στέκομαι με δέος μπροστά στο σθένος αυτού του 18άχρονου παιδιού, που χωρίς παράτολμους ηρωισμούς, με απίστευτη ψυχραιμία, εξυπνάδα και ωριμότητα σκέψης κατάφερε να επιβιώσει δίνοντας τη δική του προσωπική και άνιση μάχη σαν γνήσιος αντιφασίστας αγωνιστής. Μόνος αντιμέτωπος με στον εχθρό αλλά και τους δικούς του που τον θεωρούσαν Ναζιστή γιατί έπρεπε να τους κρατήσει μακριά από την μυστική του ιδιότητα. Ο Πίνο μέσα σε μόλις δύο χρόνια έζησε όλη τη φρίκη ενός αιματηρού πολέμου, κοίταξε κατάματα το θάνατο αγωνιζόμενος για τα ιδανικά του, βίωσε την πληρότητα ενός μεγάλου έρωτα αλλά και τον αφόρητο πόνο της απώλειας.

Ενα βιβλίο ιστορικό ντοκουμέντο για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου στη Β. Ιταλία, γραμμένο σε λιτό ύφος, με δημοσιογραφική αμεσότητα αλλά και λογοτεχνική αρτιότητα. Μια αφήγηση με πρωταγωνιστές πρόσωπα υπαρκτά και αληθινά πολύ ή λιγότερο γνωστά -Μουσολίνι- Λέγιερς – Ράουφ – Καρδινάλιος Σούστερ -, αλλά και παντελώς άγνωστα όπως ο πατέρας Ρε, ο μικρός ενθουσιώδης Μίμο, ο Τούλιο Γκαλιμπέρτι ή ο ιεροσπουδαστής Τζιοβάνι Μπαρμπαρέσι και τόσοι άλλοι με το δικό τους σημαντικό αλλά αφανή ρόλο στην Ιστορία. Και φυσικά τον κεντρικό ήρωα Πίνο Λέλα. Ένα παιδί που αγαπούσε τη ζωή. Έναν άντρα που αγωνίστηκε γι`αυτήν.

Πρόσωπα που ο συγγραφέας παρακολούθησε και μετά τη λήξη του πολέμου, αφιερώνοντας πολλά χρόνια για να βρει τα χνάρια τους στον κόσμο.

Ένα βιβλίο που σε κρατά δέσμιο και  δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από τις σελίδες του γιατί η πραγματική ζωή γράφει τα πιο συναρπαστικά σενάρια. Σύντομα θα το δούμε στους κινηματογράφους.

Το Κάτω από τον πορφυρό ουρανό κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Floral books.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Κεντρική Διάθεση @brainfood_pbl Brainfood Εκδοτική, Κολωνού 12-14 Κεραμεικός Αθήνα.

Τηλ. παραγγελιών 210 2514123 email: contact@brainfood.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ