Τα ομορφότερα παιδικά, χριστουγεννιάτικα βιβλία που ξεχωρίσαμε φέτος!

    Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια ευκαιρία για επιπλέον διάβασμα και για όμορφες επιλογές δώρων που θα αγγίξουν τις καρδιές σας! Τα ομορφότερα παιδικά, χριστουγεννιάτικα βιβλία που ξεχωρίσαμε φέτος!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου στολιδιού, που κρέμεται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κάπου σ’ ένα σπίτι, σε μια χώρα από τις πολλές του κόσμου. Είναι η ιστορία ενός αγοριού που, αν κι έμοιαζε με ξωτικό, ντύθηκε στρατιώτης για να πάει να πολεμήσει σε έναν από τους αγριότερους πολέμους.
    Είναι παράλληλα κι η ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας σ’ έναν μεγάλο πόλεμο – όταν μέσα από τα χαρακώματα εμφανίστηκαν χριστουγεννιάτικα δεντράκια.
    Μια ιστορία που πολλοί ήθελαν να αποσιωπήσουν, ή ν’ αφήσουν να ξεχαστεί, και που πολλοί δεν την πίστεψαν ποτέ κι έλεγαν πως δεν ήταν παρά ένας θρύλος.
    Κι όμως αυτή η ιστορία είναι αληθινή, αφού… πράγματι, τα Χριστούγεννα του 1914, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η χριστουγεννιάτικη μαγεία απλώθηκε στο Δυτικό Μέτωπο και οι άνθρωποι έκαναν πράξη το μήνυμα για αδελφοσύνη κι επί γης ειρήνη.

    Ένα βιβλίο από την Αγγελική Δαρλάση, εικονογράφηση Αλεξία Οθωναίου που θα αγγίξει τις καρδιές σας… Όταν το διάβασα για πρώτη φορά πριν το παρουσιάσω στην κόρη μου… γέμισαν τα μάτια μου δάκρυα… Ένα βιβλίο που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας…

    Ο άγιος Τερατοσίλης και τα Χαμένα Γράμματα – Εκδόσεις Διόπτρα

    Τι γίνεται όταν ο Άγιος Τερατοσίλης χάσει τα γράμματα των Τερατουγέννων;
    Ποιος έκλεψε τα γράμματα και πώς θα καταφέρει ο Άγιος Τερατοσίλης να παραδώσει τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια; 
    Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα καταφέρουν να τον βοηθήσουν να σώσει τα Τερατούγεννα… ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες! 

    Ένα βιβλίο για να μάθουμε μικροί και μεγάλοι: 
    Να συνεργαζόμαστε και να δουλεύουμε ομαδικά 
    Η αξία βρίσκεται στις σχέσεις και τη φιλία και όχι στα υλικά αγαθά 
    Να είμαστε καλόκαρδοι
    Να μη ζηλεύουμε
    Να φροντίζουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη

    Ένα βιβλίο από την Κατερίνα Μαρκαδάκη σε εικονογράφηση Γιάννη Σκολούδη. ||Μια χαριτωμένη ιστορία γεμάτη νόημα και μηνύματα.

    Μια ζαχαρένια Συνταγή – Ελληνοεκδοτική

    Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης διαφορετικός
    από αυτούς που ξέρουμε, ζει στα… σύννεφα
    και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών.
    Επειδή αγαπάει πολύ και τους ανθρώπους,
    αποφασίζει να ετοιμάσει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για ’κείνους.
    Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα!
    Θα προλάβει όμως;
    Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης
    και της αλληλεγγύης…
     
    1.  Μπείτε στο: Google Play ή App Store
    2.  Αναζητήστε: Μια Ζαχαρένια Συνταγή
    3.  Κατεβάστε την εφαρμογή και σαρώστε το εξώφυλλο
    για να ζωντανέψτε τον Ρένο στο κινητό ή το τάμπλετ σας.

     
    Μια ζαχαρένια ιστορία με ήρωα τον Ρένο τον Ζαχαρένιο ζωντανεύει με την εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) και εκπλήσσει τους μικρούς μας φίλους (Βίντεο promo).
     
    Πατώντας επάνω στην οθόνη (κινητού ή τάμπλετ) τους ήρωες ή τα αντικείμενα της εικόνας με τη σήμανση (ο) θα ζήσετε τη διαδραστική εμπειρία της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR).
    Επίσης, χρησιμοποιώντας τα εικονίδια στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης μπορείτε να ακούσετε τον Ρένο να αφηγείται την ιστορία του ή να προκαλέσετε μια χιονόπτωση!
    Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει μια εξαιρετική ιστορία σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου που θα συναρπάσει τα παιδιά σας!

    Ο μικρός Καρύδας Επίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Μήπως είναι πειρατής; Ή µάγος; Ο µικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα δεν τον έχουν ξανακούσει ποτέ τους. Εµ, βέβαια! Αφού ο Αϊ-Βασίλης δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο Νησί των Δράκων! Λες να τους φοβάται; Ο Καρύδας και η Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν µία επίσκεψη. Να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα µπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους. Κι έτσι αρχίζει ένα συναρπαστικό ταξίδι!

    Τι τρέχει με τον Άι-Βασίλη – Εκδόσεις Διόπτρα

    Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. 
    Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια. Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς Παραμύθια… αλλιώς! Σκουφοκοκκινίτσα, Ρεβιθοκοντούλης και Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη ξεκινάει για μια περιπέτεια στη καρδιά των Χριστουγέννων. Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ-Βασίλη;
    Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ