Κατανοείστε την συμπεριφορά των παιδιών σας διαβάζοντας παραμύθια!

    Δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος, να μιλάς για τις φοβίες, τους προβληματισμούς και να τα αντιμετωπίζεις παρέα με τα παιδιά σου διαβάζοντας. Βιβλία ιδανικά για τροφή για σκέψη και συζήτηση. Κατανοείστε την συμπεριφορά των παιδιών σας διαβάζοντας παραμύθια!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Τα 10 με 15 λεπτά διαβάσματος το βράδυ με τα παιδιά σας είναι ίσως τα σημαντικότερα της ημέρας! Μέσα από εμπνευσμένες ιστορίες ξεδιπλώνουμε την φαντασία τους, κατανοούμε και αντιμετωπίζουμε τους φόβους τους. Σήμερα σας παρουσιάσω τρία παιδιά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα ιδανικά για αναγνώσεις παρέα με τα παιδιά σας. Θα σας δώσουν τροφή για σκέψη αλλά κυρίως… για συζήτηση με τα παιδιά σας. Θα εκπλαγείτε!

    Τα διαβάσαμε παρέα με την μικρή μου Κωνσταντίνα και έχω να σας πω ότι οι ερωτήσεις της ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη.

    Συγγραφέας: Σοφία Δάρτζαλη

    Κι εσένα σίγουρα σου έχει συμβεί…
    Να ξυπνάς μια μέρα
    και να σου φταίνε όλα.
    Σε όλα να λες όχι.
    Αυτό έπαθε και η Χλόη,
    που έλεγε συνέχεια όχι,
    χωρίς να ξέρει το γιατί.
    Μέχρι που είδε το σύνναιφο.

    Μια ιστορία γεμάτη παιδικά όχι και πολύ πείσμα, ένα περίεργο σύννεφο και βροχή που, όταν τα δεις κάπως αλλιώς, μπορούν να φέρουν μια λιακάδα γεμάτη ναι.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Συγγραφέας: Judy Schachner
    Η Σαραμπέλα είναι ονειροπόλα. Πάντα συλλογίζεται, ονειρεύεται και με τη φαντασία της φτιάχνει καινούριες λέξεις και εικόνες.

    Με σκέψεις τόσο μεγάλες, είναι θαύμα που χωράνε στο κεφάλι της! Κι όταν αυτές μπερδεύονται δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα. Για καλή της τύχη, όμως, κάνοντας μια σχολική εργασία, σκέφτεται την καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ… να δείξει στους άλλους ποια στ’ αλήθεια είναι.

    Συγγραφείς: Louise Greig, Ashling Lindsay
    Όταν ο Μαξ ανοίγει με ένα μαγικό κλειδί Το Κουτί της Νύχτας, το σκοτάδι ξεχύνεται, μια αλεπού ξετυλίγεται, και χιλιάδες αστέρια φεγγοβολούν κι αστράφτουν.
    Τότε η νύχτα βγαίνει έξω για να παίξει σε αυτή τη μαγευτική ιστορία που διαβάζουμε πριν από τον ύπνο.Το Κουτί της Νύχτας προσκαλεί τα παιδιά που φοβούνται το σκοτάδι σε μια νυχτερινή περιπλάνηση στην υπέροχη φύση.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ