LUMEN – κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες

Ένας συνδυασμός αστυνομικού μυθιστορήματος και ιστορικού δοκιμίου με εξαιρετική ψυχολογική προσέγγιση των χαρακτήρων. LUMEN – κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

LUMEN ​είναι μια Λατινική λέξη που σημαίνει Φως. Ωστόσο το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μπεν Πάστορ αναφέρεται στην σκοτεινή περίοδο των αρχών του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, όταν οι Γερμανοί έχουν εισβάλλει στην Πολωνία κι έχουν αρχίσει ένα κυνήγι μαγισσών για να εξολοθρέυσουν Εβραίους και κρυμένους Πολωνούς στρατιώτες. Ένα βιβλίο με αυθεντικό ιστορικό υπόβαθρο, που ξετυλίγει μπροστά μας ανατριχιαστικές εικόνες από έναν φρικτό πόλεμο.

Μέσα σ`αυτό το ζοφερό σκηνικό, ο Μάρτιν Μπόρα ένας νεαρός αξιωματικός, Πρώσος ευγενής, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τις αστυνομικές υποθέσεις που του έχουν ανατεθεί, ενώ δίνει και μια σκληρή προσωπική μάχη, προσπαθώντας να μείνει πιστός στα στρατιωτικά του καθήκοντα αλλά και στη συνείδησή του.
LUMEN ήταν και το όνομα του στρατιωτικού φακέλου που αφορούσε στη ηγουμένη Καζιμιέρτζα. Μια Πολωνή μοναχή που περιβαλλόταν από ένα πέπλο αγιοσύνης, καθώς ο λαός στην Κρακοβία και και σε όλη την Πολωνία πίστευε στα θαύματα της και πολλές προφητείες της είχαν επαληθευτεί, όπως αυτή της έναρξης του πολέμου. Ακόμα και ο συνταγματάρχης Χόφερ κατέφευγε ο ίδιος στην ανακούφιση των προσευχών της.
Όταν η ηγουμένη βρίσκεται νεκρή  στην αυλή της Μονής κτυπημένη από μια σφαίρα, ο Χόφερ αναθέτει στον Μάρτιν Μπόρα να  διερευνήσει την υπόθεση.Ο Τζον Μαλέτσκι, Αμερικανός ιερέας πολωνικής καταγωγής, σταλμένος από το Βατικανό να διαπιστώσει την αξιοπιστία των προφητικών δυνάμεων της ηγουμένης, αν και αναγκαστικά στην αρχή, θα βοηθήσει τον Μπόρα στις έρευνές του αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο με τις μοναχές της Μονής.
Μια ιδιαίτερη σχέση θα αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο άνδρες, Μια σχέση άτυπης φιλίας και αντιπαραθέσεων που θα δοκιμάσει και θα σημαδέψει και τους δύο.
Παράλληλα, στο ήδη βεβαρυμένο πρόγραμμα του Μπόρα, έρχεται να προστεθεί και η αυτοκτονία του συγκατοίκου του , ταγματάρχη Ρετζ, την οποία νοιώθει την ανάγκη να διερευνήσει παρά τις απαγορεύσεις των ανωτέρων του.
Τι ρόλο παίζει στις υποθέσεις αυτές η σαγηνευτική ηθοποιός Ευα Κοβάλσκα; Και ποιό μυστικό κρύβει η αγαπημένη επίκληση της ηγουμένης ”Φως του Χριστού βοήθησέ μας”; ”Lumen Christi, Adiuva Nos”;
Μια περίτεχνη αστυνομική ιστορία μέσα σ`ένα βαρύ ιστορικό πλαίσιο
σκληρότητας και φόβου.
Κυρίως, όμως,είναι η ιστορία του Μάρτιν Μπόρα. Του αξιωματικού αλλά και του ανθρώπου. Οι εσωτερικές  συγκρούσεις και τα αδιέξοδά του.
Η εξοντωτική προσπάθειά του να διατηρήσει την ακεραιότητα και τον αυτοσεβασμό του. Να αντισταθεί στον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να αναδείξει, αψηφώντας την ζωή του,τα εγκλήματα και τις θηριωδίες των SS.
Ένας συνδυασμός αστυνομικού μυθιστορήματος και ιστορικού δοκιμίου με εξαιρετική ψυχολογική προσέγγιση των χαρακτήρων.
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο.
Το ”LUMEN” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ”ΜΙΝΩΑΣ” και έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ