Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από κόκκινη κλωστή δεμένη

    Μοναδικές επιλογές βιβλίων από Κόκκινη Κλωστή δεμένη για παιδιά από 6+ ετών που θα λατρέψετε. Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από κόκκινη κλωστή δεμένη

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Τι είμαι εγώ;

    Ένα αλληγορικό παραμύθι αυτογνωσίας, για μεγάλους και μικρούς.

    Όνειρο και πραγματικότητα μπερδεύονται στο ατελιέ ενός ζωγράφου, που προσπαθεί να ζωγραφίσει το πορτρέτο ενός παραμυθιού. Ενός παραμυθιού που αναζητά τι είναι και γι’ αυτό περιπλανιέται στον κόσμο γύρω του και μέσα του, σε μια πορεία αυτογνωσίας.

    Και ξεκινά με το ερώτημα «Τι είμαι εγώ;». Με μαεστρία μας αποκρύπτει το ποιός αναρωτιέται. Μας μεταφέρει μόνο ότι αυτό το ερώτημα «το βασανίζει».
    Η αναζήτηση της ταυτότητας γίνεται ο σκοπός της ύπαρξής του.
    Κι όπως ποζάρει, ασυναίσθητα ταξιδεύει στο όνειρο, σε μια πορεία γεμάτη περιπέτειες, όπου αναρωτιέται αν είναι παρηγοριά, αγάπη, βοήθεια, χαρά, ζωγραφιά ή ό,τι τελικά χρειάζεται ο καθένας. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των παραπάνω λέξεων. Γιατί η βαθειά αισιοδοξία του συγγραφέα δεν τον αφήνει να δει το σκοτάδι.

    Η πρώτη συνεργασία δύο βραβευμένων δημιουργών, του Βασίλη Παπατσαρούχα και του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, η οποία ξεκίνησε με την ανατροπή της παραδοσιακής διαδικασίας, αφού ζωγράφισε πρώτα ο Βασίλης τις εικόνες και στη συνέχεια εμπνεύστηκε ο Βαγγέλης και έγραψε το κείμενο.

    Ένα crossover picturebook υψηλής αισθητικής για παιδιά κάθε ηλικίας και όχι μόνο, μιας και όλοι μπορεί κάποια στιγμή να ψάχνουμε τον εαυτό μας.


    Η Τοσοδούλα

    Την Τοσοδούλα την απαγάγουν και την ταξιδεύουν στον αέρα παρά τη θέλησή της. Τη διεκδικεί ο βάτραχος, ο μπάμπουρας και ο τυφλοπόντικας. Χάρη στο χελιδόνι, που το έσωσε και το φρόντισε, φτάνει στις ζεστές χώρες, κι εκεί συναντά το ξωτικό των λουλουδιών. Το ξωτικό θέλει να την παντρευτεί και να την κάνει βασίλισσα των λουλουδιών.
    Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο, μια ιστορία που εξιδανικεύει τη φύση και την ανάπτυξη ενός παιδιού.

    https://www.youtube.com/watch?v=cAPK9TmYseI

     

     


    Οι περιπέτειες του Πινόκιο

    Οι απίστευτες περιπέτειες του Πινόκιο, της ξύλινης μαριονέτας, αναδεικνύουν τις αμφιβολίες του και το δίλημμά του: Να υπακούσει τον Τζεπέτο και τη Νεράιδα ή να ζήσει τις χαριτωμένες κι ακαταμάχητες απολαύσεις της ζωής;
    Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο της ιταλικής λογοτεχνίας, σ’ έναν ύμνο στην παιδικότητα όλων των εποχών.

     

     

     

     


    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Ο Μάγος του ΟΖ

    Η Ντόροθι ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι της, ένας τενεκεδένιος άνθρωπος αναζητά καρδιά, ένα λιοντάρι θάρρος, και το σκιάχτρο που μας αφηγείται τις περιπέτειές τους, αναζητά μυαλό. Και οι τέσσερις μαζί ταξιδεύουν στη Σμαραγδένια Πολιτεία πιστεύοντας ότι ο μάγος του Οζ θα τους δώσει αυτό που ζητούν. Αποθαρρημένοι, όμως, από την αδυναμία του, θα βρουν αυτά που αναζητούν αλλού…
    Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο της αμερικανικής λογοτεχνίας, στο οποίο πλέκεται ο έπαινος της διαφορετικότητας και της τόλμης.

     

     


    Οι ήρωες του «Πράσινου Δράκου»

    Το καλοκαίρι ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.
    Μια κατασκήνωση δημιουργική, οργανωμένες εξερευνήσεις μες στο δάσος, παιχνίδια που κάθε παιδί ονειρεύεται να παίξει, αλλά και ένα στοίχημα που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί. Η μπλε και η πράσινη ομάδα εξορμούν μαζί στη φύση, μα ένας κίνδυνος καραδοκεί.
    Τι κρύβει εκείνο το απαγορευμένο κάστρο; Κι από πού βγαίνει αυτή η απαίσια μυρωδιά;
    Μια παρέα γενναίων, μα και λίγο φοβητσιάρικων παιδιών προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Δεν είναι ότι θέλουν να χώνουν τη μύτη τους παντού, αλλά –πιφ!– κάτι βρομάει στην όλη υπόθεση…

     


    Το φιλαράκι μου

    «Το φιλαράκι μου έφυγε, χάθηκε για πάντα. Μα πού πήγε; Τι να ‘γινε; Γιατί με άφησε μονάχο μου;
    Άραγε θα με σκέφτεται εκεί που βρίσκεται;
    Θα μ’ αγαπά όπως κι εγώ;» σιγομουρμούριζε ο ήρωάς μας…
    Μια τρυφερή ιστορία για την απώλεια κάποιου αγαπημένου φίλου, αλλά και για τη διαφορετικότητα.
    Μια ιστορία που, στο διάβασμά της, αφήνει μια ξεχωριστή γεύση αγάπης, ευαισθησίας, μα και ελπίδας.

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ