ΑΠΑΤΗΛΗ ΣΕΛΗΝΗ μια ακόμα φανταστική αστυνομική ιστορία της Μπεν Πάστορ

Μετά το ”LUMEN”, η ΑΠΑΤΗΛΗ ΣΕΛΗΝΗ μια ακόμα φανταστική αστυνομική ιστορία της Μπεν Πάστορ που εκτυλίσσεται μέσα στο ρεαλιστικό και ζοφερό κλίμα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φυσικά πρωταγωνιστεί και πάλι ο Μάρτιν Μπόρα, ένας ιδιαίτερος ήρωας που έχει πλάσει η Πάστορ. Ο Μπόρα είναι ένας νεαρός Γερμανός αξιωματικός, αριστοκράτης και ιδεαλιστής, εξαιρετικά σοβαρός, συγκροτημένος και αυστηρός για την ηλικία του, αφοσιωμένος στο καθήκον, με αρχές και αξίες και με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, πράγμα που τον φέρνει συχνά σε ρήξη με τα SS και τις μεθόδους τους. Λόγω της ικανότητάς του να βρίσκει λύσεις σε δύσκολους γρίφους, του ανατίθεται συχνά και παράλληλα με τα στρατιωτικά του καθήκοντα, και η διαλεύκανση δύσκολων αστυνομικών υποθέσεων.
Στην ”Απατηλή Σελήνη” η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1943, όταν έχει ήδη προσχωρήσει στους Συμμάχους, εκτός από το βόρειο τμήμα της που ελέγχεται από Φασίστες και Γερμανούς στρατιώτες.
Ο Μπόρα, μετά από δύο χρόνια στο Ρωσικό Μέτωπο, έχει μετατεθεί παρασημοφορημένος, στη Βερόνα όπου τραυματίζεται βαριά από επίθεση των Παρτιζάνων ανταρτών.Ωστόσο, με ξύλινο χέρι και παρά τους πόνους και τις προειδοποιήσεις των γιατρών, επιστρέφει στα καθήκοντά του και καλείται να διερευνήσει τον φόνο ενός διακεκριμένου τοπικού στελέχους των φασιστών.
Στις έρευνές του θα έλθει σε επαφή με τον Ιταλό επιθεωρητή Σάντρο Γκουίντι, ο οποίος ασχολείται ήδη με το κυνήγι ενός ιδιόρρυθμου κατά συρροήν δολοφόνου. Οι δύο άντρες, αρκετά διαφορετικοί σε απόψεις και χαρακτήρα θα συνεργαστούν για την παράλληλη λύση των δύο υποθέσεων,δημιουργώντας και μια ενδιαφέρουσα ανθρώπινη σχέση.
​Μυστήριο, αντιπαραθέσεις, εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις και ηθικά διλήμματα, μέσα σ`ένα έξοχα δοσμένο ιστορικό πλαίσιο στο φασιστοκρατούμενο τμήμα μιας διχασμένης Ιταλίας, καθώς και η ξεχωριστή αντιφατική προσωπικότητα του Μάρτιν Μπόρα, συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα, που ξεπερνά τα όρια ενός απλού αστυνομικού μυθιστορήματος.
Η ”ΑΠΑΤΗΛΗ ΣΕΛΗΝΗ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
 
Καλή ανάγνωση.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ