Κάθε άνθρωπος έχει τον φύλακα άγγελο του…

Η ιστορία όμως θα επικεντρωθεί μόνο σε έναν από αυτούς. Τόσο τρυφερό και συγκινητικό, ένα ευχάριστο, γλυκόπικρο ανάγνωσμα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Κάθε άνθρωπος έχει τον φύλακα άγγελο του… – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Έναν ξεχωριστό νεαρό φύλακα άγγελο με… ανώτερες σπουδές στην Αγγελική Ακαδημία, όπου αρίστευσε,
πανέξυπνο, αυθόρμητο, λιγάκι ατίθασο και πολύ ευαίσθητο. Έναν άγγελο βγαλμένο κατ`ευθείαν από τις παιδικές μας μνήμες, με ξανθές μπούκλες, ολόλευκο χιτώνα και χιονάτες φτερούγες. Το όνομά του Παραδεισάκης.
Ως πρώτη αποστολή, για να κάνει την … πρακτική του ο Παραδεισάκης, του  ανατέθηκε από το… Αγγελούλιο μια περίπτωση που θεωρήθηκε σχετικά εύκολη για έναν πρωτάρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ένα πολύχρωμο υφαντό είναι το νέο βιβλίο της Χριστίνας Πουλίδου ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ

 

Η Αρετή Ειρηναίου ” Ελληνίδα δασκάλα, 40 χρόνων, άγαμη, άχρωμη,άοσμη, άνοστη ”. Ωστόσο η Αρετή ήταν μια όμορφη και αξιόλογη γυναίκα, αλλά απογοητευμένη από τη ζωή, προδομένη και καταπιεσμένη είχε σταματήσει πια να φροντίζει τον εαυτό της και να κάνει όνειρα. Μοναδικές χαρές της ζωής της, οι μαθητές της, ο σκύλος της ο Αζόρ και η ”Σαπφώ”, η χoρωδία στην οποία τραγουδούσε.
Ο Παραδεισάκης ρίχτηκε με ενθουσιασμό στην πρώτη του… δουλειά, αλλά κάτι με τις γκάφες του πρωτάρη, κάτι με τον υπερβάλλοντα ζήλο του σε… ” φτερουγοθεραπεία”, έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της Αρετής και την έκανε αγνώριστη. Απόκτησε θάρρος και αυτοπεποίθηση έφτιαξε νύχια και μαλλιά, άλλαξε ρούχα και εσώρουχα και άρχισε να διεκδικεί και να απολαμβάνει όσα είχε στερηθεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
Δίπλα στην Αρετή, τον άγγελο της και τον Αζόρ, τα μέλη της χορωδίας ένα κι ένα με τους ξεχωριστούς χαρακτήρες τους και τις προσωπικές τους ιστορίες. Ένας απολαυστικός Παραδεισάκης κι ένας ακόμα πιο απολαυστικός,
πικρόχολος σκύλος, φτιάχνουν ένα αχτύπητο ξεκαρδιστικό δίδυμο.
Ένα σύγχρονο βιβλίο γραμμένο με χιούμορ και ” εφηβική διάθεση”,
-όπως μας εξομολογείται η ίδια η συγγραφέας-, πρωτότυπο και ανάλαφρο.
Χωρισμένο σε τρία μέρη.
Το πρώτο αστείο, ευφάνταστο, παραμυθένιο. Το καταδιασκέδασα.
Το δεύτερο ελαφρά σοκαριστικό, με πάμπολλες εικόνες και ιστορίες.
Το τρίτο γεμάτο όμορφα ελληνικά τραγούδια και τόσο μα τόσο τρυφερό και συγκινητικό !
Ένα ευχάριστο, γλυκόπικρο ανάγνωσμα.
Το ”Περπάτα με τον άγγελό σου”κυκλοφορεί σε νέα αναθεωρημένη έκδοση από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ