Μετά το τέλος όλα είναι πιθανά

Θα εκπλήξει οπωσδήποτε τους αναγνώστες της, ως κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για ένα καθαρά κοινωνικό μυθιστόρημα, αληθινό , ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό, από αυτά που μένουν χαραγμένα μέσα μας για πολύ καιρό. Μετά το τέλος όλα είναι πιθανά -Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Η Clare Mackintosh ​είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη σύγχρονη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων ( Σ`ΑΦΗΣΑ, ΣΕ ΕΙΔΑ, ΞΕΧΑΣΕ ΜΕ), γνωστή για την πρωτοτυπία και τις ανατροπές της. Το νέο της μυθιστόρημα ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ θα εκπλήξει οπωσδήποτε τους αναγνώστες της, ως κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για ένα καθαρά κοινωνικό μυθιστόρημα, αληθινό, ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό, από αυτά που μένουν χαραγμένα μέσα μας για πολύ καιρό. Είναι μια ιστορία αγάπης, πόνου και ελπίδας.
Είναι η ιστορία της Πιπ και του Μαξ που βρίσκονται μπροστά σ`ένα τραγικό δίλημμα, στο οποίο ποτέ κανείς και για κανέναν λόγο δεν θα έπρεπε να βρεθεί, όταν καλούνται να πάρουν την δυσκολότερη απόφαση της ζωής τους, που αφορά στην ζωή του 3χρονου γιού τους, διαγνωσμένου εδώ κι έναν χρόνο με ανίατη αρρώστια.
​Να προσπαθήσουν να τον κρατήσουν λίγο ακόμα κοντά τους , με τις όποιες ταλαιπωρίες συνεπάγεται αυτό για το μικρό του σώμα ή να τον αφήσουν να φύγει ήσυχα έστω και λίγο νωρίτερα όπως τους συμβουλεύουν οι γιατροί του;
Όποια απόφαση κι αν πάρουν θα είναι τρομερά επώδυνη έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον όταν ο καθένας έχει διαφορετική οπτική. Και οι δύο θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους αλλά ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Η αγάπη του Μαξ και της Πιπ είναι στέρεη και δυνατή, αλλά πόσο μπορεί να αντέξει στην όποια απόφαση που δεν θα είναι κοινή; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και οι συνέπειες αυτής της διαφωνίας που θα τους φθάσει μέχρι το δικαστήριο; Πόσο καταλυτική μπορεί να είναι μια απόφαση για την υπόλοιπη ζωή μας;
Η Μackintosh πάντα ευρηματική  και αναπάντεχη, θα μας οδηγήσει με έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο, μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών σε πρώτο πρόσωπο, -και αφού μας έχει ήδη διηγηθεί τα ΠΡΙΝ-, θα μας οδηγήσει λοιπόν στα διαφορετικά και εναλλακτικά  μονοπάτια του ΜΕΤΑ. Μετά την απόφαση, μετά το τέλος.
Νομίζω πως θα πρέπει να ήταν εξαιρετικά δύσκολο και οδυνηρό ίσως
για την συγγραφέα να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα, – πόσο μάλλον και όταν αυτό βασίζεται και σε προσωπικά βιώματα -. Αλλά είναι  εξ ίσου δύσκολο και για τον αναγνώστη να μην ταυτιστεί και να μην θέσει στον εαυτό του τα ερωτήματα που αναπόφευκτα αναφύονται.
Όμως η αγάπη και η ευαισθησία που πλημμυρίζουν όλο το βιβλίο, εξισορροπούν τα συναισθήματα  και το κάνουν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, όπου η ελπίδα αγωνίζεται για να νικήσει τελικά την θλίψη.
Τα λόγια του δικαστή πριν ανακοινώσει την απόφαση, θα δώσουν
​το στίγμα του έργου και θα διατυπώσουν το βασικό ερώτημα.
      ” Το ερώτημα γύρω από το οποίο περιστρέφεται αυτή
        υπόθεση δεν είναι μόνο αν η ακτινοθεραπεία με
       με πρωτόνια θα επεκτείνει την ζωή του Ντίλαν, αλλά
       ποια θα είναι η ποιότητα αυτής της ζωής.
       Τι συνιστά ζωή στην πραγματικότητα;​ ”
 
Το ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ κυκλοφορεί από τις εκδοσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ