12 Δεκεμβρίου, Ημέρα του Αλεξανδρινού

Ως μία ρομαντική χειρονομία, ένα ευχαριστώ ή «έτσι απλά», το Αλεξανδρινό αποτελεί πάντα την ιδανική επιλογή! 12 Δεκεμβρίου, Ημέρα του Αλεξανδρινού

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Για περισσότερα από 160 χρόνια, η Ημέρα του Αλεξανδρινού γιορτάζεται στην Αμερική στις 12 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει οριστεί στη μνήμη του Joel Roberts Poinsett, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια διάδοση του Αλεξανδρινού και πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 1851.

Ο Poinsett, πρέσβης των ΗΠΑ που υπηρετούσε στο Μεξικό, ήταν ο άνθρωπος που έφερε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το όμορφο διακοσμητικό φυτό.Το 1852, το Κογκρέσο των ΗΠΑ κήρυξε την επέτειο του θανάτου του,ως την “Ημέρα του Αλεξανδρινού”. Με την πάροδο των χρόνων καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, η παράδοση της προσφοράς ενός Αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε 12η Δεκεμβρίου.Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη παράδοση έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ευρώπη. Είτε ως κίνηση αγάπης, συγνώμης, ευχαριστίας ή έτσι απλά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο,το όμορφο Αλεξανδρινό με τα χρωματιστά του φύλλα που θυμίζουν αστέρι, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρετε μηνύματα εγκαρδιότητας.

Αλεξανδρινό: ελάτε μαζί μου σε ένα μαγικό event στο Βερολίνο

Αλεξανδρινό: ελάτε μαζί μου σε ένα μαγικό event στο Βερολίνο

Το δώρο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καταλληλότερο δώρο για την Ημέρα του Αλεξανδρινού από το Αλεξανδρινό. Οι ποικιλίες του Αλεξανδρινού είναι πολλές, όπως πολλές είναι και οι αφορμές για να προσφέρετε αυτό το όμορφο φυτό ως δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορείτε να δωρίσετε ένα Αλεξανδρινό μόνο του ή ως μέρος μίας σύνθεσης. Ως κομμένο λουλούδι, μετατρέπει τις ανθοδέσμες σε πολυτελείς συνθέσεις. Το μέγεθος και το σχήμα του έχει πολλές ποικιλίες, αφού στην αγορά μπορείτε να βρείτε από μίνι Αλεξανδρινά μέχρι ψηλά φυτά.

Tο μήνυμα

Η προσφορά του όμορφου Αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο δηλώνει από μόνη της «Είσαι ξεχωριστός» ή « Σε σκέφτομαι», ένα όμορφο περιτύλιγμα ή η προσθήκη του σε μία σύνθεση με προσεκτικά επιλεγμένα διακοσμητικά, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τον παραλήπτη.

Η περίσταση

Πείτε ευχαριστώ στην μητέρα σας την Ημέρα του Αλεξανδρινού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ή χαρίστε μία ανθοδέσμη με Αλεξανδρινό σε κάποιον φίλο ή συνάδελφό σας. Φυσικά, υπάρχουν και οι μεγάλες εκπλήξεις που μπορείτε να προγραμματίσετε για εκείνη την ημέρα, όπως μία πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας με το δαχτυλίδι αρραβώνων κρυμμένο ανάμεσα στα χρωματιστά φύλλα του Αλεξανδρινού.

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ