Σκέψου σαν μοναχός – Jay Shetty

Καλύτερα να ζεις το δικό σου πεπρωμένο με ατέλειες, παρά την απομίμηση της ζωής κάποιου άλλου στην εντέλεια. Σκέψου σαν μοναχός – Jay Shetty – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Jay shetty, ένας σύγχρονος νεαρός με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και μέλλον στα χρηματοοικονομικά, ήταν 18 χρόνων και πρωτοετής στην σχολή του, όταν παρακολούθησε για πρώτη φορά – απρόθυμα όπως θα ομολογήσει – την ομιλία ενός ινδουιστή μοναχού.
Η διάλεξη αυτή υπήρξε καθοριστική για την ζωή του νεαρού Ινδού. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια ζούσε ανάμεσα σε δύο κόσμους. Στο Λονδίνο σπουδάζοντας και διασκεδάζοντας με τους φίλους του και κατά την διάρκεια των διακοπών του σε ένα άσραμ στο Μουμπάι, διαβάζοντας και αναλύοντας αρχαία κείμενα. Τελειώνοντας τις σπουδές του έχει αποφασίσει ότι αυτό που θέλει πραγματικά στην ζωή του είναι να αντικαταστήσει τα κοστούμια του με το ράσο και να ακολουθήσει την ζωή των μοναχών στο Άσραμ, με απόλυτη λιτότητα, διαλογισμό και μελέτη.
Έπειτα από τρία χρόνια κι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένας από τους δασκάλους του του είπε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τους συνανθρώπους του αν μοιραζόταν μαζί τους την εμπειρία και την σοφία που είχε αποκτήσει.
Σήμερα ο Shetty θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους διανοητές στον κόσμο.
Το βιβλίο του ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ είναι βασισμένο στην αρχαία σοφία και στις δικές του πλούσιες εμπειρίες από την ζωή στο Άσραμ και ανοίγει έναν δρόμο για μια ζωή πιο ουσιαστική, με σκοπό και νόημα.
Έναν δρόμο προς την γαλήνη, την ηρεμία και την ευτυχία.
Με λόγια απλά, με ζεστασιά και σαφήνεια προσπαθεί να μας δείξει τον τρόπο που θα μας βοηθήσει ν`ανακαλύψουμε την βαθύτερη ταυτότητά μας και τις πραγματικές μας αξίες, ώστε να ζήσουμε την δική μας αυθεντική ζωή. Πώς, περιορίζοντας την αρνητικότητα στο περιβάλλον μας και μέσα από την συγχώρεση και την συμπόνοια, την καλοσύνη , την ευγνωμοσύνη και την προσφορά   θα κτίσουμε την αυτοεκτίμησή μας, θα τιθασεύσουμε το μυαλό μας και θα πραγματώσουμε τις δυνατότητες μας. Πώς, μέσα από την εμπιστοσύνη και την αγάπη θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Πώς θα αντιμετωπίσουμε και θα διαχειριστούμε τους φόβους μας.
Πώς, εκμεταλευόμενοι την ενέργεια του χώρου και του χρόνου, θα αξιοποιήσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας ή πώς να είμαστε παρόντες στην κάθε στιγμή, δίνοντας αμέριστη προσοχή σε ότι κάνουμε.
​Ένα μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην σημασία των αναπνοών, του διαλογισμού και του οραματισμού, με πολύ βοηθητικές και πρακτικές συμβουλές και ασκήσεις.
Εξαιρετικά σημαντική για την πορεία μας στην ζωή και τις επιλογές μας είναι η αυτεπίγνωση. Αυτό το βιβλίο  αφορά σε αυτήν ακριβώς την δουλειά με τον εαυτό μας. Αυτεπίγνωση.
 
Καλύτερα να ζεις το δικό σου πεπρωμένο με ατέλειες,
     παρά την απομίμηση της ζωής κάποιου άλλου στην εντέλεια.
Μπάγκαβατ Γκίτα
 
 
Το ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις
ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ