Τι ενθουσιάζει το μωρό σας;

Διεγείρετε τις αισθήσεις του μωρού σας και βοηθήστε τον εγκέφαλό του να αναπτυχθεί. Τι ενθουσιάζει το μωρό σας;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τα μωρά λατρεύουν να εξερευνούν τον κόσμο – ειδικά όταν τους δείχνετε εσείς νέα και καταπληκτικά πράγματα. Τι ενθουσιάζει το μωρό σας;

Μόλις γεννηθούν, τα μωρά αρχίζουν να προσπαθούν να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους: την όραση, την ακοή, την όσφρηση, την αφή και σίγουρα το στόμα τους για να μάθουν: Ποιος είναι αυτός; Τι είναι αυτό; Τι μπορεί να κάνει; Πώς ακούγεται; Σε τι χρησιμεύει; Τι σημαίνει;

Οι γονείς μαγεμένοι από το θαύμα που έφεραν στον κόσμο συχνά δεν ξέρουν τι να πρωτο κάνουν και αναζητούν δραστηριότητες για παιδιά κατάλληλες για την ηλικία του μικρού τους αστεριού aktivitäten für kleinkinder zürich. Μπορείτε να διεγείρετε τις αισθήσεις του μωρού σας και να βοηθήσετε τον εγκέφαλό του να αναπτυχθεί, απλά δίνοντάς του ευκαιρίες να κοιτάξει, να αγγίξει, να ακούσει και να μασήσει. Τα αντικείμενα και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι απλά, αλλά η επίδραση στην ανάπτυξη του μωρού σας είναι τεράστια.

1. Το νέο

Τραβήξτε το ενδιαφέρον του μωρού σας με κάτι καινούριο: Δείξτε του κάτι που δεν έχει ξαναδεί και θα είναι περίεργος να μάθει περισσότερα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νέο παιχνίδι ή βιβλίο, γι ‘αυτό είναι καλή ιδέα να εναλλάσσετε τα παιχνίδια του μωρού σας για να μην τα βαριέται. Βγάλτε μερικά παιχνίδια και βιβλία, έως 2-3 κάθε φορά και κρατήστε τα άλλα αποθηκευμένα για άλλη μέρα, όταν θα φαίνονται σαν ολοκαίνουριοι θησαυροί.

Αλλά μπορείτε επίσης να ευχαριστήσετε το μωρό σας με κάτι απλό, όπως ένα γυαλιστερό κουτάλι που θα κουνήσει στο φως ή θα χτυπήσει για να κάνει θόρυβο. Ή προσφέρετέ του ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι για να χτυπήσει τα χέρια του.

2. Το έντονο χρώμα

Μπλε, μαύρο και άσπρο ή κόκκινο: Επειδή η όραση του μωρού σας εξακολουθεί να αναπτύσσεται, του αρέσει να βλέπει ασπρόμαυρες εικόνες και αντικείμενα ή εκείνα που έχουν έντονα, πολύ έντονα χρώματα και αντίθεση. Ξεχάστε λοιπόν τα γλυκά baby παστέλ και προτιμήστε έντονα και φωτεινά χρώματα!

Μην εκπλαγείτε εάν το μωρό σας λατρεύει να κοιτάζει τις σκιές που δημιουργούνται από τις περσίδες των παραθύρων σας ή έλκεται από μια πράσινη και άσπρη ριγέ κουβέρτα περισσότερο από ότι από μια ανοιχτόχρωμη ροζ. Φυσικά, θα βρείτε πολλά βιβλία για μωρά και παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν το ενδιαφέρον των βρεφών με έντονα περιγράμματα και χρωματικά μοτίβα με αντιθέσεις.

3. Ώρα για δράση

Τα μωρά λατρεύουν να κινούνται και γοητεύονται από την κίνηση των πραγμάτων γύρω τους. Ένας πίνακας δραστηριοτήτων με πολλά κουμπιά και ήχους για να πατήσει είναι ιδανικός για να τα αφήσετε να εξερευνήσουν την έννοια της αιτίας και του αποτελέσματος: “Κοιτάξτε τι μπορώ να κάνω!” θα σκεφτούν όλο υπερηφάνεια. Τα μικρότερα μωρά απολαμβάνουν απλώς να παρακολουθούν κίνηση, όπως το στριφογύρισμα ενός μόμπιλε ή ενός ανεμιστήρα ή ακόμα και τα αστεία ενός μεγάλου αδελφού ή αδελφής. Η κίνηση σε συνδυασμό με το θόρυβο είναι ένα εξαιρετικά μαγευτικό φαινόμενο για τα μωρά μας.

4. Κάτι που να σε θυμίζει

Μαντέψτε τι πραγματικά συναρπάζει το μωρό σας: Εσείς! Αγαπά να βλέπει πρόσωπα, ειδικά το δικό σας και επίσης το δικό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν καθρέφτες έχουν μεγάλη επιτυχία, όπως και τα βιβλία με πολλές φωτογραφίες από πρόσωπα μωρών.

Στο μωρό σας αρέσει επίσης να κάνει ό, τι κάνετε, ειδικά καθώς μεγαλώνει και γίνεται νήπιο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο κουτάλι για να ανακατέψετε κάτι σε μια κατσαρόλα, θέλει να κάνει το ίδιο. Όταν πατάτε κουμπιά σε αυτό το πολύ ωραίο παιχνίδι που ενεργοποιεί την τηλεόραση, σίγουρα θέλει να το δοκιμάσει επίσης. Μπορείτε να του δώσετε αντικείμενα που είναι ασφαλή για το μωρό (όπως το μεγάλο κουτάλι) ή παιδικές εκδόσεις παιχνιδιών από άλλα διασκεδαστικά πράγματα, όπως ένα ψεύτικο κινητό τηλέφωνο.

Κάνοντας όλα τα παραπάνω το μωρό σας θα μεγαλώσει αλληλεπιδρώντας με τον κόσμο γύρω του και αναπτύσσοντας τον εγκέφαλό του μέρα με τη μέρα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ