Περιποίηση και προστασία των ποδιών

Υπάρχει η λάθος εντύπωση ότι η περιποίηση και η φροντίδα των ποδιών σε ειδικό τεχνίτη είναι πολυτέλεια, ενώ αντίθετα είναι υγιεινή. Περιποίηση και προστασία των ποδιών – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Λόγω της δουλείας μου και την συχνή επαφή τόσο με γυναίκες όσο και με άνδρες παρατηρώ ότι ενώ ο κόσμος έχει πολύ καταπονημένα άκρα, με πολλά δερματικά προβλήματα είναι το τελευταίο σημείο στο οποίο θα επενδύσει είτε για μια περιποίηση είτε για ένα προϊόν. Επίσης υπάρχει η λάθος εντύπωση ότι η περιποίηση και η φροντίδα των ποδιών σε ειδικό τεχνίτη είναι πολυτέλεια, ενώ αντίθετα είναι υγιεινή.

Τα πόδια είναι το πιο κακοποιημένο και παραμελημένο σημείο του σώματος. Σε αντίθεση με άλλα σημεία, όπως το πρόσωπο, το οποίο οι περισσότεροι περιποιούνται καθημερινά, τα πόδια σπάνια τυγχάνουν ανάλογης  περιποίησης και φροντίδας. Περιποίηση και προστασία των ποδιών.

Τα πόδια σας είναι το σημείο του σώματός σας που καταπονείται στο μεγαλύτερο βαθμό, λόγω της ορθοστασίας, του σωματικού βάρους και της έντονης καθημερινότητας. Χρειάζονται λοιπόν προστασία και φροντίδα όλο το χρόνο για να παραμείνουν υγιή και δυνατά.

Τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και υποφέρουν στην συνέχεια από προβλήματα στα πόδια είναι:

  • Λάθος κόψιμο των νυχιών.

 Το υπερβολικό κόψιμο των νυχιών των ποδιών μπορεί να προκαλέσει ονυχοκρύπτωση, δηλαδή τα νύχια εισχωρούν στο δέρμα καθώς μεγαλώνουν. Συνήθως δημιουργείται φλεγμονή και ο πόνος είναι έντονος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κάθε δεκαετία διαθέτει τα δικά της όπλα!

  • Λάθος επιλογή παπουτσιών.

Είτε αφορά το ύψος, το νούμερο η το υλικό με την λάθος επιλογή των παπουτσιών επέρχονται πολλά προβλήματα όπως είναι κακοσμία, κάλοι, πόνος στην πελματιαία επιφάνεια και πληγές.

  • Η περιποίηση και το συχνό πλύσιμο των ποδιών.

Η σωστή υγιεινή των ποδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποφυγή δερματικών προβλημάτων όπως είναι η κακοσμία, η μυκητίαση, το έκζεμα, η έντονη ξηροδερμία και η αφυδάτωση.

Πέρα από την πληθώρα προϊόντων που υπάρχουν στο εμπόριο, υπάρχουν και οι ειδικοί του κλάδου, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν και θα σας ανακουφίσουν από οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τα πόδια σας.

Επενδύστε μια επίσκεψη κάθε μήνα σε κάποιον ειδικό και η ανακούφιση που θα έχετε στα πόδια σας θα σας ανταμείψει.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ