Πως να αποβάλλεις το άγχος και την ένταση που σε καταβάλλουν

Είναι σημαντικό να δίνουμε την κατάλληλη σημασία ώστε να αποφύγουμε την συσσώρευση του, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαταραχές. Πως να αποβάλλεις το άγχος και την ένταση που σε καταβάλλουν – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα!

Πως να αποβάλλεις το άγχος

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι αυξημένες υποχρεώσεις αποτελούν πολύ συχνά την πηγή για το άγχος που μπορεί να νιώθουμε. Είναι μεν φυσιολογικό αλλά παράλληλα είναι σημαντικό να δίνουμε την κατάλληλη σημασία ώστε να αποφύγουμε την συσσώρευση του, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαταραχές. Μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά σου:

  • Χάρισε στον εαυτό σου ένα μασάζ προκειμένου να αποβάλλεις το στρες που σε επιβαρύνει. Δεν είναι απαραίτητο αν δεν έχεις χρόνο να πας σε κάποιο κέντρο. Ακόμη και το μασάζ που μπορείς να κάνεις ο ίδιος στον εαυτό σου στον αυχένα σου μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του άγχους. Δοκίμασε να τρίψεις επίσης το μέτωπο και τους κροτάφους με τα δάχτυλα, απελευθερώνοντας την συσσωρευμένη σου ένταση.
  • Η ενασχόληση με τα κινητά και τους υπολογιστές στην καθημερινότητα μπορεί πολλές φορές να σε κάνει να πιστεύεις ότι στερεί τον χρόνο σου και να σου δημιουργεί άγχος. Η αποχή για κάποιες ώρες και κάποια διαλείμματα θα σε βοηθήσουν να αποφορτιστείς.
  • Το ήξερες ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την δυνατότητα να καταπραΰνουν το νευρικό σύστημα και να βοηθήσουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης; Αντικατάστησε την ενασχόληση με το κινητό και τον υπολογιστή, δοκιμάζοντας να φροντίσεις κάποιο φυτό.
  • Ζεστά ροφήματα όπως το μαύρο και το πράσινο τσάι, το χαμομήλι και άλλα ροφήματα από βότανα έχει φανεί ότι συμβάλλουν στην χαλάρωση και την αποβολή της έντασης. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Η μυρωδιά, η γεύση, η ζεστασιά, τα ενεργά συστατικά του τσαγιού.
  • Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Η ζεστασιά του νερού διευρύνει απαλά τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνοντας την ροή του αίματος σε όλο το σώμα, γεγονός που προκαλεί χαλάρωση. Το ζεστό μπάνιο θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς. Ένας καλός ύπνος πάντα βοηθά στην μείωση της έντασης και την ενίσχυση της διάθεσης
  • Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να μην απογοητεύσουμε κανέναν δεν μπορούμε να πούμε όχι σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που μας καλούν με αποτέλεσμα να πιέζουμε την καθημερινότητά μας και να προσπαθούμε να τα χωρέσουμε όλα χωρίς να αφήνουμε κάποιο διάστημα για να αποφορτιστούμε και να χαμηλώσουμε ρυθμούς. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούς τις ανάγκες σου και να θέτεις προτεραιότητες για να μπορείς να διεκδικήσεις τον χώρο και την χαλάρωση που σου χρειάζεται.
  • Η επαφή με την φύση είναι ένας σίγουρος τρόπος να χαλαρώσεις. Δεν είναι αναγκαίο να πας κάποια μεγάλη εκδρομή ή να ανέβεις σε κάποιο βουνό. Ακόμη και 20 λεπτά στην φύση σε κάποιο πάρκο κοντά στο σπίτι μπορεί να αποσπάσει το μυαλό από τις αρνητικές σκέψεις ενώ οι ήρεμοι ήχοι μπορούν να ρίξουν την αρτηριακή πίεση.
  • Όπως οι ήρεμοι ήχοι έτσι και η χαλαρωτική μουσική έχει θετική επίδραση στο νευρικό σου σύστημα, επιβραδύνοντας τον καρδιακό ρυθμό και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Επίλεξε την αγαπημένη σου μουσική ενώ αν είσαι αναποφάσιστος μπορείς να ακούσεις κλασσικά τζαζ κομμάτια που έχουν χαμηλούς ρυθμούς και βοηθούν στην χαλάρωση.
  • Οι κοντινοί σου άνθρωποι είναι αναμφισβήτητα εκείνοι που μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το στρες και να ανεβάσουν την ψυχολογία σου. Προσπάθησε να βρεις χρόνο για κάποια βόλτα ή έστω ένα τηλέφωνο που θα σε βοηθήσει να μοιραστείς τα συναισθήματά σου και να νιώσεις καλύτερα.

Σε περίπτωση που το άγχος όμως είναι ανεξέλεγκτο και επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σου  τότε πιθανότατα πρόκειται για διαταραχή άγχους και καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ώστε να σε βοηθήσει να το αντιμετωπίσεις με τις αντίστοιχες οδηγίες.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ