Η Εύα Καϊλή: Εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο

Top Woman News. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, υποψήφια με το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η Εύα Καϊλή: Εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Εύα Καϊλή αναδείχθηκε μία εκ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, συγκεντρώνοντας 454 ψήφους από τους 690 συνολικούς ψήφους. Έρχεται πέμπτη στην κατάταξη σε αριθμό ψήφων.

Τις περισσότερους ψήφους μεταξύ των εκλεγμένων αντιπροέδρων συγκέντρωσε ο Όθμαρ Κάρας (ΕΛΚ, Αυστρία) με 536 ψήφους. Ακολουθούν η Πίνα Πιτσιέρνο (Σοσιαλιστές, Ιταλία) με 527 ψήφους, o Πέδρο Σίλβα Περέιρα (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία ) με 517 ψήφους και η Έβα Κόπας (ΕΛΚ, Πολωνία) με 467 ψήφους.

Συνολικά από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν 9 αντιπρόεδροι. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας που θα αναδείξει και τους υπόλοιπους αντιπροέδρους.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 299 ψήφους στον πρώτο γύρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

Who is who

Η Εύα Καϊλή είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλοδημοκρατών, από το 2014.
Οι Θέσεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:
Πρόεδρος
STOA- 
Επιτροπή για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας )η πρώτη γυναίκα σε αυτή την θέση, η μόνη Ελληνίδα που βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες για το νομοθετικό έργο της στην Ψηφιακή Οικονομία και τις Τεχνολογίες του Μέλλοντος.
DNAT – Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (2014 – 2019)
Τακτικό Μέλος
ITRE
 – Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας
2019)
TAXE – Ειδική επιτροπή σχετικά με τις φορολογικές αποφάσεις τύπου «tax ruling» και άλλα μέτρα παρόμοιου χαρακτήρα ή αποτελέσματος (2014 – 2019)
Αναπληρώτρια
BUDG– Επιτροπή Προϋπολογισμών
DARP – Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο
DNAT – Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ
ECON – Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (2014 – 2019)
EMPL – Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (2014 – 2019)
SEDE – Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας (2014 – 2019)
D-RU – Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας (2014 – 2019)
D-US – Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (2014 – 2019

Έχει διακριθεί διεθνώς για τις πρωτοβουλίες της στις πολιτικές της καινοτομίας, τις ανατρεπτικές και χρηματοοικονομικές τεχνολογίες, στις στρατηγικές επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων, την νομοθεσία συμμετοχικής χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και start up (crowdfunding), την άρση των ψηφιακών αποκλεισμών (end geoblocking), την αποκέντρωση (decentralization) και την αποδυνάμωση των μεσαζόντων αλλά και των τραπεζών στις ψηφιακές συναλλαγές μας, την κυβερνοασφάλεια, την αυτοματοποίηση, τα έξυπνα συμβόλαια και την διαχείριση δεδομένων.

Mετέχει στο συμβούλιο ηγετών της ψηφιακής οικονομίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, 

Μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκτεταμένης Νοημοσύνης, του ΙΕΕΕ.SA και του ΜΙΤ Lab.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ