Διατροφή και χαρά: Αλλάξτε διάθεση τρώγοντας

Ένας ένοχος για την αύξηση του δείκτη της ζυγαριάς μας είναι και ο χειμώνας. Με την έλλειψη του ηλιακού φωτός μειώνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης, του «χαρούμενου» χημικού του εγκεφάλου, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε πιο συχνά πεινασμένοι. Διατροφή και χαρά: Αλλάξτε διάθεση τρώγοντας

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου και την αντοχή σου στο στρες, μάθε τις τροφές που πρέπει να βάλεις στο πιάτο σου όχι μόνο για να χάσεις κιλά αλλά και για να χαμογελάς πιο συχνά.

Σύμφωνα με έρευνες, συγκεκριμένα διατροφικά στοιχεία σχετίζονται άμεσα με την ψυχική διάθεση. Γιαυτό αλλάξτε διάθεση σήμερα!

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ B Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη κάποιων βιταμινών της ομάδας B επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του εγκεφάλου, προκαλώντας προβλήματα μνήμης, κακή διάθεση και κατάθλιψη. Η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σεροτονίνης (νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με τη διάθεση). Χαμηλά επίπεδα βιταμινών Β12, B6 και νιασίνης προκαλούν κατάθλιψη. Προτιμήστε: πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, κρέας.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ Χαμηλά επίπεδα αυτού του μετάλλου ενδεχομένως να προκαλέσουν διάφορα συμπτώματα, από ζαλάδες έως φοβίες. Προτιμήστε: πράσινα λαχανικά, αμύγδαλα, δημητριακά.

ΣΙΔΗΡΟΣ H έλλειψή του προκαλεί αναιμία με βασικό σύμπτωμα την κόπωση, η οποία μπορεί να συνοδεύεται και από κατάθλιψη,Προτιμήστε: κόκκινο κρέας, όσπρια, ξηρούς καρπούς,

ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ Έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν υψηλά επίπεδα Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι πιο ευχάριστοι και δεκτικοί, Επιπλέον, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ψυχιατρικών ασθενειών. Προτιμήστε: λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, σαυρίδια ή τόνο, καθώς
και καρύδια.

Βασικό Tip η Άσκηση!

Σίγουρα το έχετε ακούσει: Η άσκηση προκαλεί έκκριση ενδορφινών, οι οποίες μας κάνουν χαρούμενους. Όταν γυμνάζεστε, το σώμα σας απελευθερώνει σεροτονίνη και ντοπαμίνη, ουσίες που καταπολεμούν τους μυϊκούς πόνους. Δεν χρειάζεται πολλή άσκηση για να αποκομίσετε τα οφέλη. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, αρκούν 20 λεπτά προπόνησης για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας έως και για 12 ώρες!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ