Κάνε την παραλία σύμμαχο σου και χάσε όσα δεν έχασες όλο το χειμώνα!

Το καλοκαίρι προσφέρει πολλές εναλλακτικές και δεν θα σου μιλήσουμε μόνο για γυμναστική με στην στενή έννοια του όρου… Κάνε την παραλία σύμμαχο σου και χάσε όσα δεν έχασες όλο το χειμώνα! – Γράφει η Σύμβουλος Ευεξίας Εμμανουέλα Φωτεινού

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο διαιτητικής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. https://efdiatrofin.gr/

1. Το κορμί διψάει! Ενυδάτωσε το!

Φάε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε υγρασία. Πιες τόσο νερό όσο έχει ανάγκη το κορμί σου και βάλε ροφήματα και αφεψήματα που ενυδατώνουν στο πρόγραμμα σου στην παραλία! Μην ξεχνάς και την εξωτερική ενυδάτωση είναι τόσο σημαντική όσο η εσωτερική.

2. Προστασία από τον ήλιο!

Η προστασία από τον ήλιο θα σε κρατήσει νέα και γεμάτη υγεία! Ρώτα τον δερματολόγο σου τι τύπο δέρματος έχεις και ακολούθησε αυστηρά το αντηλιακό πρωτόκολλο που θα σου δώσει.

3. Πάρε μαζί σου τα σωστά σνακ!

Τα σάντουιτς και τα φαγητά από την καντίνα δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, συνήθως είναι χαμηλής ποιότητας και υψηλής θερμιδικής αξίας. Πάρτε μαζί φρούτα-λαχανικά-ξηρούς καρπούς ανάλατους και πρωτεϊνικά σνακ μαζί σας και κάντε μικρά γεύματα ανά δυο τρεις ώρες ώστε να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια χωρίς να φορτωθείτε λιπαρά και περιττό αλάτι. Βάλε στο ψυγειάκι της παραλίας τρόφιμα αποτοξινωτικά! Τα ωμά λαχανικά και πορτοκαλό-κόκκινα φρούτα να θυμάσαι πως είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά. Οι ελεύθερες ρίζες πρέπει να απομακρύνονται καθημερινά από το σώμα σου, βοήθησε τες να «φύγουν» με το σωστό φαγητό.

4. Περπάτησε!

Η αμμουδιά είναι τέλεια ευκαιρία να κάνετε την βόλτα σας ενεργοποιώντας όλο σας το κορμί. Το περπάτημα στην άμμο σας βοηθάει να κάψετε πολλές περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το περπάτημα στην άσφαλτο. Βάλτε το καπελάκι σας φορέστε το αντηλιακό σας και περπατήστε τουλάχιστον μισή ώρα περιμετρικά της παραλίας. Το περπάτημα μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποδοτικό αν κάθε 5 λεπτά αλλάζετε άσκηση. Δοκιμάστε να κάνετε εναλλαγές όπως να περπατήσετε στις μύτες ή να ανορθώνετε τα γόνατα σας, να σφίγγετε τους γλουτούς σας, να σφίγγετε την κοιλιά σας ή να κάνετε έντονη την κίνηση των χεριών σας. Για όσες έχουν σκοπό να πάνε σε πολυσύχναστες παραλίες και ντρέπονται να γυμναστούν στην άμμο το περπάτημα μπορεί αν γίνει μέσα στο νερό και να βάλετε έτσι και μια φυσική αντίσταση στην άσκηση σας.

5.  Κολυμπήστε με πρόγραμμα!

Το κολύμπι είναι η τέλεια άσκηση για όλες τις ηλικίες και για κάθε σωματότυπο. Δεν έχει ιδιαίτερη σκελετική επιβάρυνση και η άνωση διευκολύνει την εκγύμναση του σώματος. Προσπάθησε να κολυμπήσεις με όλα τα στυλ που ξέρεις. Πάρε μαζί σου μια μικρή σανίδα και κάθε δέκα λεπτά άλλαζε άσκηση ώστε να κάνεις ένα κυκλικό πρόγραμμα.
–Βάλε την σανίδα στα χέρια και κάνε πόδια μόνο ελεύθερο και πρόσθιο.
–Βάλε την σανίδα στο σβέρκο και κάνε πόδια ήπτιο.
–Σταθεροποίησε την σανίδα ανάμεσα στα χέρια και γύμνασε μόνο τα χέρια.
–Δοκίμασε τις εναλλαγές και αν ξέρεις κάποιον προπονητή κολύμβησης ζήτα του να σου βγάλει εξατομικευμένο πρόγραμμα.

6. Παίξε ρακέτες.

Ξέρω πως για πολλούς από εσάς οι επίδοξοι πρωταθλητές της ρακέτας μπορεί να αποτελούν ηχορύπανση ή ακόμα και εκνευριστικό κομμάτι αλλά αν ήξερες πως ένα άτομο 80 κιλών καίει 730 θερμίδες την ώρα παίζοντας ρακέτες ίσως αύριο να είσαι εσύ η πρώτη που θα ξεκινήσεις τις ρακέτες. Μπορεί να φαίνεσαι λίγο αστεία στην αρχή αλλά σε τρεις μέρες θα έχεις γίνει ξεφτέρι!

7. Παίξε beach soccer ή beach volley

Πολύ πιο δυναμικές επιλογές αλλά αξίζουν την δοκιμή τους. Είναι τρομερά ενεργητικά αθλήματα παραλίας και τα δυο και αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για μεικτές παρέες ώστε οι άντρες να ανεβάσουν τα επίπεδα αντοχής των κοριτσιών της παρέας και να καεί το λίπος τρέχοντας την άμμο.

8. Μακριά από τα κοκτέιλ

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ απολαυστικά αλλά είναι και γεμάτα ζάχαρη. Ενδεικτικά μόνο θα σας πω πως το Mojito έχει 220 θερμίδες ανά μεσαίο ποτήρι, το Daquiri έχει 260 θερμίδες ανά μεσαίο ποτήρι και το Pina colada έχει 340 θερμίδες ανά μεσαίο ποτήρι. Γενικά κρατήστε μέτρο στις διακοπές και προτιμήστε το λευκό κρασί ή την μπύρα.

9. Ερωτευτείτε!

Η παραλία είναι το τέλειο τοπίο για να αναπτύξετε φλερτ με την διπλανή ξαπλώστρα! Ερωτευτείτε λοιπόν! Οι ορμόνες που ελευθερώνονται κατά την σεξουαλική επαφή ομορφαίνουν την γυναίκα και σίγουρα φτιάχνουν την διάθεση! Μη ξεχνάτε… χάνετε και πολλές πολλές θερμίδες!

10. Κοιμηθείτε και διαβάστε λογοτεχνικά!

Βοηθήστε το μυαλό σας να αδειάσει μόνο έτσι θα γεμίσετε μπαταρίες για την επόμενη χρονιά. Ξεκουράστε το σώμα σας και το πνεύμα σας. Αλλάξτε διάθεση και αφήστε στην πόλη τις έγνοιες σας.

Είναι μικρές και απλές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε φέτος στην παραλία.
Θα μας γεμίσουν ενέργεια και σίγουρα θα γυρίσουμε από τις διακοπές πιο fit από ότι πήγαμε.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ