Πως επηρεάζει ο ήλιος το δέρμα μας;

Επειδή πολλές φορές δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε η να περιορίσουμε την έκθεσή μας στον ήλιο σε ώρες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε στο μυαλό μας πως μπορούμε να προστατευτούμε. Πως επηρεάζει ο ήλιος το δέρμα μας;

Οι λόγοι που αγαπάμε τον ήλιο δεν είναι λίγοι μιας και είναι πολύτιμος για την καλή μας υγεία αλλά και ψυχολογία. Σε κάθε όμως περίπτωση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην έκθεση στον ήλιο εμείς καθώς και τα παιδιά μας. Συχνά ξεχνάμε τις επιβλαβείς συνέπειες στην επιδερμίδα μας.

Το αξιοσημείωτο με την έκθεσή μας στον ήλιο είναι ότι δεν εκδηλώνονται σε όλες τις περιπτώσεις άμεσα τα αποτελέσματα από αυτήν αλλά πολλές φορές συμβαίνει πολύ αργότερα καθώς η ακτινοβολία που δεχόμαστε τείνει να συσσωρεύεται με τα χρόνια και έτσι εκδηλώνονται διάφορες παθήσεις. Από τον ερεθισμό και το έγκαυμα που προκαλείται στο δέρμα μέχρι τις πανάδες και κάποιες δερματοπάθειες μιλάμε για παθήσεις που εκδηλώνονται άμεσα από την έκθεση στον ήλιο και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Ειδικά το αντηλιακό προσώπου με  υψηλό δείκτη προστασίας είναι το βασικό όπλο απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία που εκτίθεται το δέρμα μας. Το απλώνουμε 15-30 λεπτά πριν την έκθεσή μας στον ήλιο και το ανανεώνουμε συχνά.

Η UVB προκαλεί έγκαυμα και διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Η UVA επιδρά στον υποδόριο ιστό και μπορεί να αλλάξει η δομή του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης του δέρματος, επιταχύνοντας έτσι τη γήρανσή του. Οι αρνητικές συνέπειες των εγκαυμάτων είναι αθροιστικές. Δηλαδή, όσο περισσότερη έκθεση έχουμε στη διάρκεια της ζωής, τόσο πιο σημαντικές οι επιπτώσεις.

Στην ετικέτα των αντηλιακών, υπάρχει ο δείκτης προστασίας, γνωστός και ως SPF (Sun Protection Factor). Τα αντηλιακά εμποδίζουν τη διείσδυση των επικίνδυνων ακτινών, αλλά κανένα δε μπορεί να προσφέρει πλήρη προφύλαξη. Ακόμα και αυτά με τον μεγαλύτερο δείκτη, επιτρέπουν ελάχιστη έκθεση, στις ακτινοβολίες UVA και UVB.

Ταυτόχρονα με την προστασία στην ακτινοβολία δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ενυδάτωση που έχει τόσο ανάγκη το δέρμα μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Beauty of Joseon αντηλιακό μας προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό προστασίας αλλά και ενυδάτωσης.

Η κρεμώδης σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα ρυζιού και δημητριακών που έχουν υποστεί ζύμωση, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες B, C, E, αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία. Εφαρμόζεται ευχάριστα, δένει υπέροχα με την επιδερμίδα και της εξασφαλίζει την απαραίτητη θρέψη.

Εξασφαλίζει υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ενυδατώνει και θρέφει εντατικά την επιδερμίδα. Συμβάλλει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας και δεν αφήνει λευκά σημάδια αφού η εφαρμογή της είναι τόσο ανάλαφρη.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι και τα παιδικά αντηλιακά!  Το αντηλιακό που θα επιλέξετε πρέπει να έχει δείκτη προστασίας SPF 30 και άνω και να προστατεύουν από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA & UVB). Επίσης, είναι σημαντικό να είναι αδιάβροχο για να προστατεύει το παιδί ακόμη και μέσα στο νερό.

Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία σε αντηλιακά με διαφορετικά συστατικά και υφές. Υπάρχουν αντηλιακά σε μορφή κρέμας, λοσιόν, λαδιού ή σπρέι. H λειτουργικότητα του καθενός εξαρτάται από τον τρόπο, που εφαρμόζονται, από το χρόνο ανανέωσης και από τον τύπο δέρματος του παιδιού.

Τι να προσέχετε όταν διαλέγετε την καλύτερη αντηλιακή κρέμα για παιδιά;

Οι ποιοτικές παιδικές αντηλιακές κρέμες δεν περιέχουν δυνητικά ερεθιστικές ουσίες. Η ιδανική αντηλιακή κρέμα για παιδιά δεν θα πρέπει να περιέχει αρώματα, συντηρητικά ή άλλα αλλεργιογόνα. Πιο ασφαλές είναι να διαλέγετε ένα φυσικό αντηλιακό ή αντηλιακό με μεταλλικά στοιχεία για παιδιά. Εάν το παιδί σας έχει ατοπική δερματίτιδα, διαλέξτε μια μη ερεθιστική αντηλιακή κρέμα για παιδιά με ατοπικό έκζεμα.

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα ανεξάρτητα από το δείκτη προστασίας που περιέχουν προστατεύουν το μέγιστο για διάστημα 2 ωρών. Ως εκ τούτου, στις δύο ώρες θα πρέπει να επαναλαμβάνεται επάλειψη. Στα βρέφη ενδείκνυται επανεπάλειψη ανά μία ώρα. Καλό θα ήταν τα βρέφη να χρησιμοποιούν αντηλιακά προϊόντα με φυσικά φίλτρα με μέτριο – υψηλό δείκτη προστασίας, ιδιαίτερα σε έδαφος μεγάλης φωτοευαισθησίας, ενώ τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν και υψηλότερους δείκτες προστασίας

Καλά μπάνια λοιπόν με ασφάλεια!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ