Πώς μας επηρεάζει η αλλαγή της ώρας;

Αυτή τη Κυριακή τα ρολόγια θα μας στερήσουν μια ώρα ύπνου, αφού από τις 03:00 οι δείκτες θα μεταπηδήσουν απευθείας στις 04:00. Πώς μας επηρεάζει η αλλαγή της ώρας;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Όλοι χάνουμε μία ώρα ύπνου που και που, αλλά η αλλαγή ώρας την άνοιξη είναι πιο πολύπλοκη από αυτό», λέει η Dr. Beth Ann Malow, καθηγήτρια Νευρολογίας και διευθύντρια του Τομέος Ύπνου στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vnderbilt, στο Τένεσι. «Κατ’ αρχάς, δεν είναι καν μία ώρα, αλλά πολύ περισσότερο». Αν τα βάλουμε αθροιστικά μέσα στην εβδομάδα μαζεύουμε περίπου 3ώρες χαμένου ύπνου.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Οι άνθρωποι που πιο επιρρεπείς στην αλλαγή της θερινής ώρας είναι εκείνοι που έχουν προ-υπάρχουσες ιατρικές συνθήκες, όπως υπνική άπνοια και κατάθλιψη. Η αλλαγή της ώρας δεν μπορεί να προκαλέσει από μόνη της αϋπνία, κατάθλιψη, ή άλλες διαταραχές του ύπνου, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά τους.

Μπορεί να αισθάνεστε υποτονικοί, να έχετε “ομίχλη εγκεφάλου” και πιο αυξημένη όρεξη, αλλά αυτές οι επιπτώσεις είναι βραχύβιες. Αντισταθείτε στον πειρασμό να κοιμηθείτε όσο θέλετε την Κυριακή. Προσπαθήστε να σηκωθείτε την ίδια ώρα που ξυπνάτε τις καθημερινές και βγείτε μια βόλτα, για να εκτεθείτε στο φως του ήλιου. Το πρωινό φως ξυπνά τον οργανισμό και τον βοηθά να κοιμηθεί πιο εύκολα το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σκεφτόμαστε πως η άνοιξη είναι μπροστά μας και φυσικά να μη ξεχάσουμε να ρυθμίσουμε όλα μας τα ρολόγια!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ