ΑρχικήΥγεία & ΟμορφιάTips για ΥγείαΠράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το αυγό.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το αυγό.

Αν είσαι egglover τότε αυτή η ανάρτηση είναι για εσένα! Τα μικρά γράμματα που αξίζει να διαβάζεις. Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το αυγό. – Γράφει η Σύμβουλος Ευεξίας Εμμανουέλα Φωτεινού

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο διαιτητικής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. https://efdiatrofin.gr/

Θα έχεις δει πως όλα τα αυγά ακόμα και τα χύμα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα ταυτοποίησης που αποτελείται από αριθμούς και γράμματα. Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το αυγό.
Πάμε μαζί να αποκωδικοποιήσουμε τα γράμματα κ τα νούμερα;
Ο πρώτος αριθμός, υποδηλώνει τη μέθοδο εκτροφής.
0 = Βιολογικά
1 = Ελεύθερης βοσκής
2= Αχυρώνα ή δαπέδου με στρωμνή
3= Κλωβοστοιχίας ( έχουν απαγορευτεί στην Ε.Ε )
Άρα εδώ θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερο νούμερο!
Στη συνέχεια ακολουθούν δυο γράμματα, που υποδηλώνουν τη χώρα παραγωγής. Για την Ελλάδα είναι EΕ.
Στη συνέχεια ακολουθούν οι αριθμοί που αφορούν τη μονάδα παραγωγής, τον θάλαμο παραγωγής, τον κωδικό παρτίδας και δεν έχουν μεγάλη αξία για το σένα.

Extra tip!

1. Η ημερομηνία λήξης των αυγών, δε μπορεί να ξεπερνά τις 30 μέρες από την ημερομηνία συσκευασίας.
2. Στο ψυγείο μπορείτε να τα διατηρήσετε για 3 – 5 εβδομάδες το αργότερο
3. Τα αυγά μπορούν να πωλούνται ως «extra» ή «extra φρέσκα» μόνο μέχρι την έβδομη ημέρα από τη συσκευασία τους ή την ένατη ημέρα μετά την ωοτοκία.
4. Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη φυλής της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
5. Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη βιολογική αξία του αυγού
6. Το ασπράδι : Η σύνθεση του είναι: νερό 85-90%, πρωτεΐνες (αλβουμίνες) 12%, λίπος 0,25%, τέφρα 0,6%, υδατάνθρακες (κυρίως λακτόζη) 0,7%, μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων.
7. Τα συστατικά του κρόκου είναι: νερό 45-51%, πρωτεΐνες 16-17%, λίπος 31-36%, τέφρα 1,3%, υδατάνθρακες, 1,1-2%. Ο κρόκος είναι περίπου 16 γρ. και περιέχει μεγάλη ποσότητα λευκώματος (16,3 γρ.%) ανώτερης βιολογικής αξίας και επιπλέον σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, βιταμίνες (A, B, B2, B12, D)
8. Ένα αυγό μεγάλου μεγέθους περιέχει κατά μέσο όρο 70 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια λίπους.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
MommyJammi
MommyJammi
Συντακτική ομάδα MommyJammi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Mary Liodou
Alternative Mom-blogger from Greece with many ideas & unconditional love for life! Always a dreamer! Ιδιοκτήτρια & Αρχισυντάκτρια στο www.mommyjammi.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση/σπουδές: Πάντειο Πανεπιστήμιο ~ Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επαγγελματική εμπειρία/ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση και commercial marketing strategy.
37,325ΥποστηρικτέςΚάντε Like
25,543ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,408ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,059ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
403ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,130ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Τι είναι και με ποιους τομείς ασχολείται η λογοθεραπεία στα παιδιά;

Ο Λογοθεραπευτής μέσω μιας σειράς δοκιμασιών αναλύει και αξιολογεί τον λόγο, την ομιλία και την επικοινωνία του παιδιού ή του ενήλικα. Τι είναι και...

Πως θα βοηθήσω το παιδί μου να διορθώσει τον γραφικό του χαρακτήρα

Για τους μαθητές του Δημοτικού το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κάνουν ευανάγνωστα γράμματα. Εδώ έρχεται να βοηθήσει η STABILO EASY Start. Πως θα...

Παιδιά που αρρωσταίνουν λιγότερο από άλλα

Δεν θα σου πω ψέματα αλλά τα πρώτα τρία χρόνια που ήρθαμε σε επαφή με σχολικό περιβάλλον είχαμε δεινοπαθήσει! Βρήκα όμως τι είναι αυτό...

Η συνέντευξή μου στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι - στο ΚΡΗΤΗ TV

Η παρουσία μας στο Mega – Καλημερούδια με το toftiaxa.gr!

Η συνέντευξή μου στην εκπομπή ONline – στον ΣΚΑΙ

DIY

Πορτοκάλι και ξυλάκια γαρύφαλλα είναι αρώματα που θυμίζουν Χριστούγεννα! Φτιάξε απίθανο ρεσώ για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα!Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας...
Φέτος, αφήστε το αλεξανδρινό να στολίσει το σπίτι σας και να γεμίσει χαμόγελα τις γιορτές! Αλεξανδρινό: Ο πρωταγωνιστής της χριστουγεννιάτικης διακόσμησηςΚαι μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE...
Τα ενοίκια τα τελευταία 8 χρόνια αυξάνονται συνεχώς και δυσκολεύουν όσους δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, αφού σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, οι...

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα είδη ξεκούρασης που είναι αναγκαία για την ευημερία μας

Συνήθως, όταν αναφερόμαστε στην ξεκούραση, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στη σωματική ανάπαυση. Αυτό είναι μόνο ένα είδος ξεκούρασης! Τα είδη ξεκούρασης που είναι...

Το “χαρτζιλίκι” μπορεί να αποτελέσει μία θαυμάσια άσκηση κοινωνικοποίησης

Συνήθως οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους “όσα χρειάζονται κάθε φορά”, τους δίνουν χρήματα αναλόγως της περίστασης, όταν βγουν μία βόλτα ή όταν πρόκειται...

Οι φόβοι δεν πρέπει να μας στερούν από τις χαρές της ζωής

Η πηγή όλων των φόβων είναι το μυαλό μας. Το μυαλό μας κατευθύνει την προσοχή μας σε καταστάσεις που θα μας δημιουργήσει έντονες σκέψεις...