Φαγητό στο ολοήμερο σχολείο, τι πρέπει να προσέχουμε; + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΕΛΗΞΕ-

Η καθημερινή φροντίδα για το φαγητό του παιδιού στο σχολείο αποτελεί ίσως τον κυριότερο πονοκέφαλο των μανάδων! Ειδικά εάν πηγαίνει στο ολοήμερο, εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα! Βασική μέριμνα της μητέρας είναι να βάζει σνακ/δεκατιανό και μεσημεριανό/κυρίως γεύμα με όσο το δυνατόν καλύτερη θρεπτική αξία. Φαγητό στο ολοήμερο σχολείο, τι πρέπει να προσέχουμε; + Διαγωνισμός γιατί οι παγίδες είναι αρκετές όταν ο χρόνος τα πρωινά μας πιέζει!

Πολύ σημαντικό είναι να μάθουμε στα παιδιά να αποφεύγουν τα έτοιμα και τυποποιημένα προϊόντα που πωλούνται σε πολλά κυλικεία σχολείων.

Σχετικά με μεσημεριανό εδώ θα πρέπει να συνδυάσουμε πρωτεΐνες – υδατάνθρακες – λαχανικά – γαλακτοκομικά. Είναι σημαντικό το παιδί να μάθει στην ποικιλία και έτσι με αυτό το τρόπο να καλύπτει και τις τέσσερις διατροφικές ομάδες. Αν γνωρίζετε ότι για παράδειγμα δεν τρώει τα φασολάκια ή τον αρακά θα μπορούσατε να προσθέσετε μπιφτέκι ψητό στο γεύμα.

Ένα καλό tip είναι κάθε 2-3 ημέρες να βράζετε καρότα, κολοκυθάκια και πατάτα και να τα κόβετε σε ροδέλες την ώρα που ετοιμάζετε το τάπερ του φαγητού ως σαλάτα. Η συγκεκριμένη σαλάτα καταναλώνεται εύκολα και συνοδεύει άριστα κρέας και πουλερικά. Κρέας – ζυμαρικά – όσπρια – σπιτική πίτσα (αγαπημένη επιλογή των παιδιών) είναι κάποιες προτάσεις για το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού στο ολοήμερο.

Σχετικά με την ποσότητα εδώ ο κανόνα που θέλει μία κουταλιά της σούπας ανά έτος ηλικίας, προσωπικά πιστεύω έχει τις εξαιρέσεις του. Το κάθε παιδί έχει διαφορετική όρεξη και ενδεχομένως ανάγκη από θερμίδες με βάση τον σωματότυπο και το βάρος του. Η όρεξη έχει διακυμάνσεις ανάλογα με την εποχή που διανύουμε ακόμα και με τη ψυχολογική διάθεση του παιδιού. Είναι σημαντικό να επιβραβεύετε την αυτονομία του και να μην πανικοβάλεστε όταν αφήνει φαγητό στο τάπερ του. Το κάθε παιδί ανταποκρίνεται διαφορετικά στο αίσθημα της πείνας. Ένα καλό tip είναι να κόβετε σε μικρά κομματάκια το φαγητό του παιδιού ώστε να το διευκολύνετε και να του βάζετε αγαπημένα φαγητά κατά τη διάρκεια της προσαρμογής του στο ολοήμερο.

Αυτό που πρέπει επίσης να προσέξουμε είναι η μεταφορά και η διατήρηση των φαγητών. Χρησιμοποιούμε διαφορετικό τάπερ για το δεκατιανό, άλλο για τη σαλάτα και άλλο για το κυρίως γεύμα. Υπάρχουν στο εμπόριο προτάσεις που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν άριστα. Πλαστικά τάπερ κατάλληλα για φαγητό που ποτέ δεν βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης για την μεταφορά αυτών χρησιμοποιούμε ισοθερμικά τσαντάκια φαγητού για να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους.

Εξαιρετικές προτάσεις μπορείτε να βρείτε στο Δημιουργούμε μαζί καθώς επίσης και πολλά υπέροχα σχολικά είδη! Αν ρίξετε μια ματιά θα ξετρελαθείτε όχι μόνο με την ποικιλία αλλά κυρίως με το ότι μπορείτε να επιλέξετε το τύπωμα που επιθυμείτε και να γράψετε το όνομα του παιδιού σας! Στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο οι δασκάλες πάντα ζητούν από τους γονείς να αναγράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα τάπερ, τις τσαντούλες, το παγουρίνο ακόμα και στις πετσετούλες τους!

Εμείς τιμήσαμε δεόντως ορισμένα προϊόντα για την ώρα, αφού αναμένουμε και νέα τώρα που θα σας δείξω αργότερα! Αρκεί να δείτε κάποιες αναρτήσεις μου όπως “Νηστίσιμα μπισκότα” με τις υπέροχες ποδίτσες μας και την ανάρτηση “Πρίμα μπαλαρίνα” με την ρομαντική τσαντούλα για το μπαλέτο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! (ΕΛΗΞΕ)

Το MommyJammi και το Δημιουργούμε μαζί θα χαρίσουν σε ένα τυχερό ένα τσαντάκι για το φαγητό με ισοθερμική, αδιάβροχη επένδυση. Διαθέσιμο σε δύο χρώματα, μπλε και κόκκινο. Διάσταση 18X24, για το σχολείο με το σχέδιο που επιθυμεί και το όνομα του παιδιού του! Σχέδια μπορείτε να διαλέξετε που υπάρχουν στις τσάντες ή σε κάποιο άλλο προϊόν εδώ: http://www.dimiourgoume-mazi.gr/c.Scholikes-tsantes.199684.html

Ο διαγωνισμός είναι μέσω Facebook ΕΔΩ ή πατήστε επάνω στη φωτογραφία για συμμετοχή στο διαγωνισμό!  like – comment – share !!!

isothermiko-tsantaki-dhmiourgoume-mazi-mommyjammi

Ο διαγωνισμός θα λήξει την άλλη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Καλή επιτυχία!

ο Διαγωνισμός έληξε και το βίντεο της κλήρωσης έχει δημοσιευθεί στην σελίδα μας στο FB – sevastoula ntakoula

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ανοιξες μεγαλο κεφαλαιο…να ξεκινησει το ολοημερο και μετα αγοραζω ταπερ, γιατι ακουω διαφορετικες αποψεις καθε φορα.

    ευχαριστουμε για το διαγωνισμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ