4 μυστικά μου για να διατηρώ το ίδιο βάρος για περισσότερο από 40 χρόνια!

Χωρίς να παίρνω κιλά και χωρίς να έχω πεινάσει ποτέ. 4 μυστικά μου για να διατηρώ το ίδιο βάρος για περισσότερο από 40 χρόνια! Γράφει η Μαρία Διακαντώνη.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Οι δικοί μου 4 βασικοί κανόνες για να μην παίρνω κιλά και να διατηρώ το ίδιο βάρος για περισσότερο από 40 χρόνια τρώγοντας από όλα και χωρίς να έχω πεινάσει ποτέ.

Σταθερές ώρες φαγητού.

 Όταν ο οργανισμός μας δεν είναι σίγουρος ότι θα βρει καύσιμη ύλη όταν την χρειαστεί ένα μέρος του φαγητού που τρώμε το μετατρέπει αυτομάτως σε λίπος για …ώρα ανάγκης. Με αποτέλεσμα και να συσσωρεύουμε λίπος στους ιστούς και να πεινάμε νωρίτερα. Διατηρώντας σταθερές ώρες φαγητού ο οργανισμός αισθάνεται ασφάλεια και καίει  όλο το φαγητό  χωρίς να το μετατρέπει σε λίπος.

 

Όχι τσιμπολογήματα ανάμεσα στα γεύματα.

Με το τέλος του φαγητού ο οργανισμός μπαίνει σε διαδικασία καύσης που διαρκεί 3 -4 ώρες ανάλογα με το είδος του φαγητού. Με τα τσιμπολογήματα διακόπτουμε την διαδικασία αυτή, που δεν ολοκληρώνεται με αποτέλεσμα να έχουμε πάλι συσσώρευση λίπους.

 

Όχι σνακ από το περίπτερο.

Τρώμε ότι φτιάχνεται στο σπίτι. Αποφεύγουμε πατατάκια, γαριδάκια και όλα τα συναφή που είναι γεμάτα πάρα-πάρα πολλές άχρηστες θερμίδες. Επίσης τα αναψυκτικά και χυμοί περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης. Προτιμάμε τα φρούτα. Εγώ όταν είμαι έξω προτιμώ πεντανόστιμο κουλουράκι Θεσσαλονίκης με το θρεπτικό σουσάμι, ή ενα σάντουιτς με μαύρο ψωμί τυράκι και ντοματούλα.

 

Ζύγισμα μια φορά την εβδομάδα.

Όταν ζυγιζόμαστε συχνά μπορούμε να προλάβουμε τη συσσώρευση πολλών κιλών που θα είναι δύσκολο να τα χάσουμε μετά. Είναι πολύ πιο εύκολο να χάσουμε ένα επί πλέον κιλό μόλις εμφανιστεί στη ζυγαριά με μια μικρή μείωση στις μερίδες μας στο ψωμί ή το γλυκό χωρίς καν να το καταλάβουμε. Να προσθέσω ότι τρώγοντας το γλυκό μετά το φαγητό κάνει πολύ μικρότερη ζημιά από το να το φάμε μόνο του το απόγευμα Αποφεύγουμε τις τηγανητές πατάτες απ΄έξω λόγω του λαδιού που τηγανίζεται 50-60 φορές.

Και φυσικά όσο μπορούμε περπατάμε ή ασκούμαστε αν είναι εφικτό.

Αυτά είναι τα δικά μου μυστικά για μια όμορφη σιλουέτα για πάνω από 40 χρόνια! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Αγαπάμε το σώμα μας για να είναι όμορφο και υγιές.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σημαντικά βήματα όχι μόνο για μια όμορφη σιλουέτα, αλλά κυρίως για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή. Βήματα που πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας!

  2. Ο τίτλος της γιαγιάς κάνει ακόμη πιο σημαντικές τις παραπάνω συμβουλές!!! Παρόμοια είναι και τα δικά μου “μυστικά” μόνο τρώω τουλάχιστον 2 σνακ που να περιέχουν και πρωτεΐνη τη μέρα, μεταξύ των κύριων γευμάτων για να “τρέχει” ο μεταβολισμός!

    Καλημέρα,
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.