Φτιάξε ένα απολαυστικό Creamy Cocoa Matcha Latte στο σπίτι

Τι μας προσφέρει στην πραγματικότητα αυτό το πράσινο…. καταπράσινο τσαγάκι; Πολλά έχω να σου πω, όχι μόνο εγώ αλλά και οι μελέτες που έχουν βγει! Σήμερα μια νέα συνταγή σε περιμένει! Φτιάξε ένα απολαυστικό Creamy Cocoa Matcha Latte στο σπίτι

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το Matcha είναι υψηλής ποιότητας ποικιλία πράσινου τσαγιού σε μορφή σκόνης. Παράγεται από θάμνους των οποίων τα φύλλα ονομάζονται tencha. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των φύλλων. Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες πράσινου τσαγιού, τα φύλλα tencha περνάνε από ατμό για να διατηρηθεί η γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενο. Ακολουθεί άλεσμα των φύλλων σε μύλους από γρανίτη και έτσι παράγεται η πράσινη σκόνη που είναι η πρώτη ύλη για το τσάι Matcha.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού Matcha σε καθημερινή βάση μπορεί να αποφέρει τα εξής οφέλη:

  • Πολύ υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Σύμφωνα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με τουλάχιστον δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Προσφέρει ηρεμία, αλλά και τόνωση χαρίζοντας ενέργεια.
  • Συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα των ιστών και το DNA, προκαλώντας πρόωρη γήρανση και αυξημένο κίνδυνο νόσου από καρκίνο.
  • Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη που περιέχει το Matcha, το όμορφο βαθύ πράσινο χρώμα του, καθίσταται ένα αποτοξινωτικό ποτό/ ρόφημα/ συστατικό, που καθαρίζει το αίμα αποβάλλοντας τις ανεπιθύμητες τοξίνες του σώματος.
  • Λειτουργεί σαν μία υψηλής ποιότητας καθημερινή πολυβιταμίνη, με αφθονία μέταλλων- ιχνοστοιχείων, μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καθώς και σημαντικά μέταλλα όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.
  • Περιέχει υψηλή συγκέντρωση των αμινοξέων L-Theanine, μια μοναδική σειρά φυσικών αμινοξέων που βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στο πράσινο τσάι, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, ενώ μειώνει το άγχος και το στρες, προσφέροντας μια απόλυτα ισορροπημένη κατάσταση χαλαρής εγρήγορσης.
  • Αποτελεί ένα υγιές υποκατάστατο του καφέ, καθώς η σκόνη Matcha περιέχει πολύ λιγότερη αναλογία καφεΐνης από τον καφέ, παρέχει μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας μεγάλης διάρκειας χωρίς το απότομο ανέβασμα των επίπεδων της κορτιζόλης (όπως ενεργεί ο καφές) και δεν επιβαρύνει τους επινεφρίδιους αδένες.
  • Βοηθά στη σταθερή διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα για παθήσεις, όπως ο διαβήτης.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μειώνει την χοληστερόλη και τον κίνδυνο ηπατικής νόσου. Επίσης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς καφέ, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
Δύο γραμμάρια matcha tea έχουν τόση καφεΐνη όσο και ένας εσπρέσο μόνο που το matcha tea δεν ερεθίζει τόσο έντονα το σύστημα σου.
Ο λόγος είναι ότι η καφεΐνη του matcha tea απελευθερώνεται στον οργανισμό πολύ πιο αργά και περισσότερο ομαλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας σου ενέργεια για περισσότερες ώρες.

Επιπλέον αν θέλεις αντιοξειδωτικά που θα σε βοηθήσουν να μείνεις νέος και υγιής για… αιώνες, το matcha tea μπορεί να σε βοηθήσει και σε αυτό. Λέγεται ότι ένας λόγος που στην Ιαπωνία οι άνθρωποι ζουν τόσο πολύ είναι -και- το matcha tea. Το καταναλώνουν εκεί τα τελευταία 900 χρόνια και το λατρεύουν.

Πάμε να δούμε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του διάσημου ροφήματος:

Σε μια κούπα προσθέτεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού από το τσάι (σε σκόνη) και προσθέτεις λίγο ζεστό νερό και αναδεύεις καλά ώστε να διαλυθεί η σκόνη. Αντί να γεμίσεις την κούπα με ζεστό νερό χρησιμοποίησε γάλα αμυγδάλου με γεύση κακάο ή για να αποφύγεις εντελώς τη ζάχαρη φτιάξε χωριστά σε άλλο “πριγκι” το κακάο σου με νερό, κακάο και όση και όποιου είδους γλυκαντικού εσύ θέλεις και μετά πρόσθεσε το στην κούπα που αρχικά διέλυσες με ζεστό νερό τη σκόνη matcha.

Στην συνέχεια ήρθε η στιγμή για το αφρόγαλα. Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις αφρόγαλα πρόσθεσε στο γάλα 1/3 κ.γ κακάο. Αφού ετοιμάσεις το αφρόγαλα, μετά το προσθέτεις στην κούπα σου και πασπαλίζεις από πάνω με κακάο ή με σκόνη matcha!

 

Και να θυμάσαι… Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ