Διαβάσαμε το βιβλίο Τα χρώματα της πυρκαγιάς

Εξακόσιες και πλέον συναρπαστικές σελίδες, όπου η αγωνία εναλλάσσεται με την συγκίνηση και η σκληρότητα με την ευαισθησία, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία. Διαβάσαμε το βιβλίο τα χρώματα της πυρκαγιάς – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Διαβάσαμε το βιβλίο τα χρώματα της πυρκαγιάς

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητα το ”Καλή αντάμωση εκεί ψηλά” του Πιέρ Λεμέτρ. Ετσι χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο αποτελεί το πρώτο μέρος τριλογίας, της οποίας η συνέχεια κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ  με τον τίτλο Τα χρώματα της πυρκαγιάς.
Το βιβλίο, που διαβάζεται φυσικά και ανεξάρτητο, αναφέρεται στην οικογένεια Περικούρ, λίγα χρόνια μετά την τραγική αυτοκτονία του γιού της οικογένειας Εντουάρ. Ιδιαίτερα στην αδελφή του Εντουάρ, Μαντλέν. Η Μαντλέν, μετά τον θάνατο του πατέρα της, τραπεζίτη Μαρσέλ Περικούρ, βρέθηκε σε δεινή θέση και για να ξανασταθεί στα πόδια της χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη την δύναμη και την εξυπνάδα της και να δώσει έναν τιτάνιο αγώνα απέναντι στην απληστία, την μοχθηρία και την διαφθορά ”φίλων” και συγγενών.
Παράλληλα έπρεπε να δίνει όλη της την φροντίδα και την αγάπη στον μικρό της γιο, τον Πολ, ένα χαρισματικό και πανέξυπνο παιδί, αλλά και μια τραγική φιγούρα που μας θυμίζει τόσο τον θείο του Εντουάρ.
Το σκηνικό και πάλι ρεαλιστικό και ολοζώντανο – δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον Λεμέτρ -, με φόντο τη Γαλλία του Μεσοπολέμου, αυθεντική κι αμακιγιάριστη, ενώ έχουν ήδη αρχίσει
να γίνονται ορατές οι πρώτες σπίθες από την μεγάλη πυρκαγιά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
 Οι πρώτες σελίδες συγκλονιστικές. Ένα δυνατό σοκ με κυρίαρχο το τραγικό στοιχείο, όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα έργα του συγγραφέα.
Σιγά-σιγά αρχίζουν να χτίζονται οι χαρακτήρες, να ξεδιπλώνονται οι ζωές, ο πόνος, η εκμετάλευση, η απάτη, η καταστροφή, η εκδίκηση.
Δυο φωτεινές παρουσίες, δυο πινελιές χαράς και αισιοδοξίας, μορφές καθοριστικές για την ζωή του μικρού Πολ, η Πολωνή βοηθός Βλάντι, μετέπειτα Κέσλερ – ο γιος της Αντριαν πήρε Νομπελ ιατρικής-, και η μεγάλη ντίβα της όπερας Σολάνζ Γκαλινάτο.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο υψηλού επιπέδου, ίσως όχι τόσο δυνατό όσο το ”Καλή ανταμωση εκεί ψηλά”, αλλά εξίσου συνεπές και απολαυστικό. Εξακόσιες και πλέον συναρπαστικές σελίδες, όπου η αγωνία εναλλάσσεται με την συγκίνηση και η σκληρότητα με την ευαισθησία, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία.
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ