Όσα κρατήσαμε κρυφά – μια μεγάλη ιστορία αγάπης

Έγινε μπεστ σέλερ των New York Times σε χρόνο ρεκόρ, μεταφράστηκε  σε 30 γλώσσες και ετοιμάζεται ήδη να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη. Όσα κρατήσαμε κρυφά – μια μεγάλη ιστορία αγάπης – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου, που χώρισε τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα, με την κατασκοπία και τις μυστικές υπηρεσίες στις μεγάλες τους δόξες, το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Μπορίς Παστερνάκ Δρ. Ζιβάγκο, καθώς και το πρωτοεμφανιζόμενο ταλέντο της Lara Prescott, συνδυάστηκαν στο Όσα κρατήσαμε κρυφά. Ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ των New York Times σε χρόνο ρεκόρ, μεταφράστηκε σε 30 γλώσσες και ετοιμάζεται ήδη να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη από της Ρις Γουίδερσπουν. Ένα συναρπαστικό βιβλίο όπου ένα κατασκοπικό θρίλερ συναντιέται με μια μεγάλη ιστορία αγάπης.
Στις αρχές του Ψυχρού Πολέμου, στη Μόσχα, το Σοβιετικό Καθεστώς γνωρίζει ότι Μπορίς Παστρενάκ, ο διασημότερος εν ζωή Ρώσος ποιητής, γράφει ένα βιβλίο στο οποίο ασκεί δριμεία κριτική στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Προκειμένου να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες για το έργο αυτό, συλλαμβάνει την ερωμένη και μούσα του Παστερνάκ, Όλγα
Ιβίνσκαγια . Η Όλγα υπομένει κάθε κακουχία και εξευτελισμό στα γκουλάγκ όπου έχει εξοριστεί, αλλά δεν λυγίζει.
Στην άλλη μεριά του κόσμου, στη Δύση, οι Μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι η C I A θέτει σε κίνηση τον κατασκοπευτικό της μηχανισμό, για να καταφέρει ν`αποκτήσει το χειρόγραφο του μυθιστορήματος, να το τυπώσει κρυφά και να το μοιράσει  λαθραία στους Ρώσους πολίτες.
Δύο γυναίκες, τυπικά δακτυλογράφοι αλλά στην πραγματικότητα στρατολογημένες κατάσκοποι, η έμπειρη και εντυπωσιακή Σάλι και η πρωτόπειρη Ιρίνα, γεννημένη από Ρώσους γονείς, θα αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος της επιχείρησης αυτής.
Ενδιαφέρον βιβλίο, πολύ δυνατό, γραμμένο με συνέπεια και άρτια γνώση του θέματος, όπου η δράση εναλλάσσεται με το συναίσθημα.
Ένα βιβλίο που μέσα στις σελίδες του η συγγραφέας έκλεισε την ιστορία ενός άλλου διάσημου βιβλίου, του Δρ. Ζιβάγκο, στην κεντρική ηρωίδα του οποίου, μάλιστα, οφείλει και το όνομά της.
Ένα βιβλίο ειπωμένο σφαιρικά, καθώς, εκτός από την τριτοπρόσωπη αφήγηση, καθένας από τους ήρωες διηγείται σε πρώτο πρόσωπο τον δικό του ρόλο στην ιστορία.
Ευρηματικό στοιχείο και οι γυναίκες δακτυλογράφοι της CIA, που ενώ γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα, κρατάνε τα μυστικά καλά κρυμμένα και όπως ο χορός στην αρχαία τραγωδία, θα μας αφηγηθούν πώς αυτή η ιστορία πέρασε μέσα από τα δικά τους αφτιά και μάτια.
Θα έλεγα ένα βιβλίο απολαυστικό!
Το ΟΣΑ ΚΡΑΤΉΣΑΜΕ ΚΡΥΦΑ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Καλή  ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ