Μικροβίωμα, η ισχυρή άμυνα του δέρματος

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να προστατέψουμε τo δέρμα και το μικροβίωμα; Μικροβίωμα, η ισχυρή άμυνα του δέρματος – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η εξέλιξη της κοσμετολογίας τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλη και συνεχώς μας αποδεικνύει ότι πλέον οι άμυνες του δέρματος είναι πολλές και έχουν καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση της επιδερμίδας. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το μικροβίωμα του δέρματος δεν περιορίζεται μόνο στην επιδερμίδα, την επιφανειακή στοιβάδα, αλλά προχωρά και βαθύτερα μέσα στη επιδερμίδα. Μικροβίωμα.

Το μικροβίωμα είναι ένα περίπλοκο αλληλένδετο σύστημα μικροοργανισμών (βακτήρια, μύκητες) που ζει στο ανθρώπινο σώμα και είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο, έχει τις δικές του ανάγκες και διατηρείται υγιές. Το σύνολο των βακτηρίων αυτών  ονομάζεται μικροβίωμα και αποτελεί την άμυνα της υγείας του δέρματος.

Όταν το μικροβίωμα διαταράσσεται από εξωτερικές επιθέσεις όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία, χρήση ακατάλληλων προϊόντων, περιβαλλοντικοί παράγοντες ,η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών, οι ορμονικές μεταβολές, συχνή χρήση αντισηπτικών επηρεάζεται  η ισορροπία μεταξύ τους.

Όταν το μικροβίωμα διαταράσσεται, επηρεάζεται ο επιδερμικός φραγμός και εμφανίζεται φλεγμονή η οποία είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως έκζεμα, σημάδια πρόωρης γήρανσης, ευαισθησία και ερεθισμός δέρματος, αφυδάτωση αλλά και υπερπαραγωγή σμήγματος, κνησμός (φαγούρα) και ακμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η αόρατη απειλή της επιδερμίδας μας έχει όνομα, Μπλε φως

Η αόρατη απειλή της επιδερμίδας μας έχει όνομα, Μπλε φως

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να προστατέψουμε τα δέρμα και το μικροβίωμα; Η διατήρηση της σωστής ισορροπίας των μικροβίων και η διατήρηση του κατάλληλου pH θα βοηθήσουν στη προστασία και του δέρματος αλλά και στο μικροβίωμα.

Αν και βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας λόγω του κορονοϊού ωστόσο για να προστατέψετε το μικροβίωμά σας χρειάζεται να μειώσετε τη χρήση των αντιβακτηριακών σαπουνιών και των απολυμαντικών των χεριών. Αποφεύγετε τον υπερβολικό καθαρισμό ή τη χρήση σκληρών καθαριστικών και μην τρίβετε την επιδερμίδα σας. Η υπερβολική τριβή απογυμνώνει το δέρμα σας από τα υγιή μικρόβια του και να δημιουργήσει ταυτόχρονα μικροτραυματισμών στο δέρμα και να είναι πιο ευάλωτο.

Οι ενυδατικές υφές των προϊόντων είναι αυτές που θα προσφέρουν λύσεις στο ήπιο πρόβλημά σας. Όταν όμως υπάρχει δερματοπάθεια, θα ακολουθήσετε μόνο τις συμβουλές του Δερματολόγου σας. Επιλέξτε προϊόντα τα οποία περιέχουν συστατικά όπως τα προβιοτικά, το υαλουρονικό οξύ, πρεβιοτικά και uv προστασία. Τέλος τα αποτελέσματα της ισορροπημένης διατροφής επηρεάζουν άμεσα την ισορροπία του μικροβιώματος  της επιδερμίδας και βελτιώνουν την υφή και την εμφάνιση της.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ