Αρχική Υγεία & Ομορφιά Tips για Υγεία Νιώστε καλύτερα τρώγοντας!

Νιώστε καλύτερα τρώγοντας!

Ποιες τροφές βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών και των χημικών του εγκεφάλου, προκαλώντας μεγαλύτερη ευδιαθεσία και μειώνοντας το στρες; Νιώστε καλύτερα τρώγοντας! – Γράφει η Σύμβουλος Ευεξίας Εμμανουέλα Φωτεινού

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο διαιτητικής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. https://efdiatrofin.gr/


Γέμισε λοιπόν το πιάτο σου με:

  • Πιπεριές: Είναι γεμάτες βιταμίνη C, η οποία εμποδίζει την παραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

  • Καρύδια: Μαζί με τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει σημαντικά το αίσθημα ευφορίας.

  • Ρεβίθια: Μόλις μισό φλιτζάνι παρέχει 141mg φυλλικού οξέος, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, απαραίτητη για την παραγωγή ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση.

  • Σαρδέλα: Αυτό το πλούσιο σε λιπαρά οξέα Ω-3 ψάρι σε κάνει να νιώθεις ηρεμία: έρευνα από το πανεπιστήμιο του Οχάιο συμπεραίνεται ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ω-3 είναι κατά 20% λιγότερο αγχωμένοι.

  • Αβοκάντο: Το στρες αδειάζει τις αποθήκες των βιταμινών του συμπλέγματος Β, απαραίτητων για την παραγωγή σεροτονίνης. Το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή όχι μόνο αυτών των βιταμινών, αλλά και καλίου, που μειώνει την αρτηριακή πίεση.

  • Ηλιόσποροι: Η έλλειψη σε μαγνήσιο ενδέχεται να επιβραδύνει την παραγωγή ντοπαμίνης, προκαλώντας εξάντληση. Για να διατηρείς την ενέργεια σου, πρέπει να καταναλώνεις 320mg μαγνησίου την ημέρα – οι ηλιόσποροι περιέχουν 91mg ανά μερίδα των 30 γραμμαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ