Πράγματα που πρέπει να ελέγξεις πριν το επόμενο οικογενειακό ταξίδι

Πώς μπορείς λοιπόν να οργανώσεις τις τέλειες οικογενειακές διακοπές, χωρίς άγχος, γκρίνια, και αναποδιές της τελευταίας στιγμής; Σου τα λέμε όλα παρακάτω! Πράγματα που πρέπει να ελέγξεις πριν το επόμενο οικογενειακό ταξίδι

Οι οικογενειακές διακοπές είναι μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες για μία οικογένεια, αλλά ταυτόχρονα και μία από τις αγχωτικές -ιδίως το κομμάτι του σχεδιασμού! Οι επιλογές προορισμών και διαμονής είναι αμέτρητες, τα πακέτα διακοπών επίσης, και οι προτιμήσεις κάθε μέλους διαφορετικές.

Πώς μπορείς λοιπόν να οργανώσεις τις τέλειες οικογενειακές διακοπές, χωρίς άγχος, γκρίνια, και αναποδιές της τελευταίας στιγμής; Σου τα λέμε όλα παρακάτω!

Διάλεξε τον ιδανικό προορισμό

Αν είναι μια φορά δύσκολο να επιλέξεις προορισμό διακοπών με το ταίρι σου ή με την παρέα σου, είναι δέκα αν έχεις οικογένεια!

Γιατί;

Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να λάβεις υπόψη πριν καταλήξεις στο που θα πάτε: ποιοι είναι οι καλύτεροι οικογενειακοί προορισμοί, ποιο είναι το διαθέσιμο budget, τι είδους εμπειρία αναζητάτε, πόσες μέρες θα μείνετε κτλ. Με τόσα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς, ίσως να μην ξέρεις από που να ξεκινήσεις, όμως όλα γίνονται με τη σωστή οργάνωση.

Μια καλή ιδέα είναι να κάνεις μια λίστα με τις προτιμήσεις του κάθε μέλους της οικογένειας, για παράδειγμα προτιμούν βουνό ή θάλασσα, πόλη ή φύση; Έπειτα, δες ποιοι από τους προορισμούς που είχες κατά νου ταιριάζουν με αυτή τη λίστα και κάντε όλοι μαζί την τελική επιλογή! “οικογενειακό ταξίδι”

Τσέκαρε τα διαβατήρια

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε οικογενειακώς στο εξωτερικό, τότε η έκδοση διαβατηρίων για όλα τα μέλη της οικογένειας είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να φροντίσεις από νωρίς, για να αποφύγεις καθυστερήσεις. Βρες το γραφείο διαβατηρίων της περιοχής σου, μάζεψε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συγκέντρωσε όλα τα μέλη της οικογένειας, ώστε να πάτε μαζί μια μέρα.

Αν πάλι σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εσωτερικό ή απλά θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία έκδοσης διαβατηρίου, τότε τα πράγματα απλοποιούνται. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να ασχοληθείς κατευθείαν με την αναζήτηση δρομολογίων σε διάφορα sites, όπως το letsferry.com για ακτοπλοϊκά και το skyscanner.com για αεροπορικά!

Κάνε κράτηση από νωρίς

Το timing είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να έχεις κατά νου όταν σχεδιάζεις διακοπές. Καλώς ή κακώς το να έχεις παιδιά δεν αφήνει περιθώριο για αυθόρμητα ταξίδια της τελευταίας στιγμής, οπότε όσο πιο νωρίς κλείσεις τις οικογενειακές διακοπές σας, τόσο το καλύτερο!

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη είναι ότι τις περιόδους αιχμής, όπως ο Αύγουστος, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, οι τιμές είναι υψηλότερες και ο κόσμος περισσότερος, σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Από την άλλη, αυτές είναι και οι περίοδοι που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, οπότε πρέπει να βρεις μια μέση λύση που να συμφέρει από όλες τις απόψεις.

Μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθείς προορισμούς εκτός σεζόν, δηλαδή κάποιο χειμερινό προορισμό το καλοκαίρι ή την άνοιξη και κάποιο προορισμό που θεωρείται καλοκαιρινός το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Έτσι, θα γλυτώσεις τον πολύ κόσμο και θα βρεις συμφέρουσες τιμές!

Βρες το κατάλληλο μέρος για διαμονή

Μπορεί οι επιλογές διαμονής να είναι γενικά αμέτρητες, όμως όταν μπαίνει ο παράγοντας παιδιά στην εξίσωση, η λίστα περιορίζεται αρκετά! Το κατάλληλο μέρος για να μείνεις με την οικογένειά σου πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα το να είναι ευρύχωρο, να έχει τις απαραίτητες ανέσεις και να προσφέρει επιλογές ψυχαγωγίας για παιδιά.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για οικογένειες και all-inclusive resorts τα οποία προσφέρουν ειδικά πακέτα διαμονής που περιλαμβάνουν στην τιμή διάφορες ανέσεις για όλη την οικογένεια, όπως δημιουργική απασχόληση για παιδιά, spa, διατροφή ή ημιδιατροφή, παιδικές πισίνες, και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Ο σχεδιασμός των οικογενειακών διακοπών μπορεί να μοιάζει βουνό στην αρχή, όμως με τη σωστή οργάνωση και με καλή διάθεση όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να απολαύσεις την εμπειρία των διακοπών με την οικογένειά σου και να δημιουργήσετε μαζί αναμνήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

οικογενειακό ταξίδι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ