Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Ποια τα οφέλη

Η εγκυμοσύνη είναι αναμφισβήτητα ένα όμορφο και καθοριστικό ταξίδι για τις γυναίκες, αλλά συχνά συνοδεύεται από σωματικές ενοχλήσεις και προκλήσεις. Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Ποια τα οφέλη 

Μεταξύ των πολλών αλλαγών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βρίσκονται και αλλαγές στο κυκλοφορικό σύστημα το οποίο μπορεί να επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Για παράδειγμα, ο αυξημένος όγκος αίματος και οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε πρησμένα πόδια καθώς και στην ανάπτυξη κιρσών.

Για την ανακούφιση αυτών των ενοχλήσεων και την προώθηση της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος, πολλοί επαγγελματίες υγείας συνιστούν τις κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στη συνέχεια, θα εμβαθύνουμε στα οφέλη της χρήσης καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης και θα εξετάσουμε το πώς μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμη προσθήκη στα είδη εγκυμοσύνης.

Ας ξεκινήσουμε!

Βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι ειδικά σχεδιασμένες για να παρέχουν στοχευμένη πίεση σε διάφορες περιοχές των ποδιών.

Είναι πιο σφιχτές στους αστραγάλους και χαλαρώνουν σταδιακά καθώς ανεβαίνουν προς τα πάνω στο πόδι.

Αυτή η διαβαθμισμένη συμπίεση συμβάλλει στην προώθηση της σωστής ροής του αίματος από τα κάτω άκρα πίσω στην καρδιά, καταπολεμώντας τη συγκέντρωση του αίματος στα πρώτα και μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβων.

Φορώντας κάλτσες συμπίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες μπορούν να ενισχύσουν την κυκλοφορία, αποτρέποντας ή μειώνοντας τη σοβαρότητα των πρησμένων ποδιών.

Ανακούφιση από τη δυσφορία των ποδιών

Η αύξηση του μεγέθους της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ασκεί πίεση στις φλέβες στην περιοχή της πυέλου, δυσχεραίνοντας τη ροή του αίματος και προκαλώντας αυξημένη πίεση στις φλέβες των ποδιών.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα συμπτώματα όπως πρήξιμο, πόνο και βάρος στα πόδια.

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης παρέχουν ήπια συμπίεση, συμβάλλοντας στη στήριξη των φλεβών και στην ανακούφιση αυτών των ενοχλήσεων.

Μειώνοντας το πρήξιμο των ποδιών και παρέχοντας υποστήριξη, οι κάλτσες συμπίεσης μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των ποδιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πρόληψη και μείωση των κιρσών

Οι κιρσοί – οι οποίοι εμφανίζονται ως πρησμένες και συστρεμμένες φλέβες στα πόδια – είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αναπτύσσονται λόγω της αυξημένης πίεσης στις φλέβες και των ορμονικών αλλαγών που επηρεάζουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων.

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην πρόληψη του σχηματισμού κιρσών ή στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισής τους.

Η ήπια συμπίεση που ασκούν αυτές οι κάλτσες συμβάλλει στη διατήρηση των φλεβών σε πιο στενή θέση, μειώνοντας την πιθανότητα συγκέντρωσης αίματος και την επακόλουθη ανάπτυξη κιρσών.

Μειωμένος κίνδυνος εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης (DVT)

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβων αίματος, ιδιαίτερα της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης.

Η εν τω βάθει θρόμβωση είναι μια σοβαρή κατάσταση κατά την οποία σχηματίζονται θρόμβοι αίματος σε βαθιές φλέβες, συνήθως στα πόδια.

Οι κάλτσες συμπίεσης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου της συγκεκριμένης πάθησης βελτιώνοντας – όπως ήδη αναφέραμε – την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας τη συγκέντρωσή του.

Η διαβαθμισμένη πίεση που προσφέρουν αυτές οι κάλτσες βοηθά στη διατήρηση της ταχύτητας ροής του αίματος, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων.

Υποστήριξη για τον ενεργό τρόπο ζωής

Πολλές γυναίκες προσπαθούν να διατηρήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η άσκηση και η εργασία.

Η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης παρέχει πρόσθετη υποστήριξη στους μύες των ποδιών, μειώνοντας τη μυϊκή κόπωση και τον πόνο.

Αυτή η υποστήριξη μπορεί να επιτρέψει στις έγκυες γυναίκες να συμμετέχουν σε σωματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερη άνεση και λιγότερη καταπόνηση των ποδιών τους.

Συμπερασματικά, η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για τις μέλλουσες μητέρες, τα οποία αναλύσαμε σε αυτό το άρθρο.

Ωστόσο, εάν είστε έγκυος είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού χρησιμοποιήσετε ιατρικές κάλτσες ώστε να διασφαλίσετε ότι είναι κατάλληλες για τη δική σας περίπτωση.

Με σωστή ενημέρωση και το κατάλληλο είδος καλτσών μπορείτε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη υγεία των ποδιών σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ