Αντέχεις; Μας ρωτά η Χριστίνα Πομόνη στο νέο της βιβλίο

Ένα βιβλίο που θα σηκώσει το πέπλο της υποκρισίας που πολλές φορές καλύπτει τις ζωές μας… Αντέχεις; Μας ρωτά η Χριστίνα Πομόνη στο νέο της βιβλίο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Είναι πολλά όσα σημαδεύουν την ύπαρξή μας και της δίνουν νόημα. Όμως είναι οι μνήμες μας που καθορίζουν το σκοπό της και της δίνουν μορφή… Οι μνήμες μας είναι που μας καθορίζουν. Και οι ιστορίες μας που πλάθουν τις μνήμες μας. Και οι πράξεις μας που πλάθουν τις ιστορίες μας. Και οι αιτίες που οδηγούν τις πράξεις μας…

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Ξεκινώ μ`ένα απόσπασμα από το σύντομο αλλά περιεκτικό και ενδιαφέροντα πρόλογο που έγραψε η Χριστίνα Πομόνη για το βιβλίο της ΑΝΤΕΧΕΙΣ; από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ένα βιβλίο που από τον τίτλο του ακόμα μας προετοιμάζει για το σκληρό του περιεχόμενο. Ένα βιβλίο που θα σηκώσει το πέπλο της υποκρισίας που πολλές φορές καλύπτει τις ζωές μας και θα αποκαλύψει το  αφτιασίδωτο πρόσωπο της αλήθειας. Είναι η ιστορία τριών οικογενειών, που οι μοίρες, έτσι για να διασκεδάσουν ίσως, μπέρδεψαν τις ζωές τους σ`ένα πολύπλοκο και επικίνδυνο γαϊτανάκι έρωτα, μίσους, βίας και θανάτου, ένα γαϊτανάκι θανάσιμων και καταστροφικών μυστικών.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ο 35άχρονος  Κωστής – γνωστός ηθοποιός του θεάτρου – αποφασίζει να αναζητήσει τα αίτια ενός ανεξήγητου δυστυχήματος που εικοσιτέσσερα χρόνια πριν, στο Μαίναλο, του στέρησε τους γονείς και την αδελφή του. Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα καθώς και η πεποίθηση ότι η αδελφή του ζει, θα τον ωθήσουν σ`έναν αγώνα για τη διεκδίκηση της αλήθειας. Δύο γυναίκες, η Σοφία και η Εύη θα παίξουν τους δικούς τους ρόλους στο πλευρό του.

Καθώς το παρελθόν ζωντανεύει, από τα απόκρημνα Αγραφα ως το μαγευτικό Μαίναλο και την απρόσωπη Αθήνα, παράλληλες ζωές, ένοχες ιστορίες, πρόσωπα δυστυχισμένα και τραγικά,θα εισβάλουν στη σκηνή και σελίδα τη σελίδα, πότε συμπληρώνοντας και πότε ανατρέποντας, θα καταφέρουν να συνθέσουν τη ζοφερή εικόνα και η αλήθεια θα προβάλλει αναπάντεχη και καταλυτική.

Ένα σκληρό βιβλίο που μιλά για  δύσκολες ενδοοικογενειακές σχέσεις, για κατεστραμμένες γυναίκες και πληγωμένες παιδικές ψυχές. Που επιχειρεί μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση της ζωής πίσω από κλειστές πόρτες και πίσω από τις μάσκες του καθωσπρεπισμού και της πλαστής ευτυχίας.

Εξαιρετικά τα μικρά κείμενα που προλογίζουν αρκετά από τα κεφάλαια του βιβλίου. Θα κλείσω με ένα από αυτά.

Όσο περνάει ο καιρός, τα ανθρώπινα σφάλματα γιγαντώνονται. Δεν ξεχνιούνται, δεν πισωπατούν ούτε μαραζώνουν. Αντιθέτως, γίνονται ένα τεράστιο κύμα από πράξεις λαθεμένες που δεν ησυχάζει παρά μόνο αν καταπιεί με ορμή τον άνθρωπο ολόκληρο.”

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ