Διαβάσαμε το συγκλονιστικό Το χρυσό κλουβί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υπόθεση που θα αποτελούσε, πιστεύω, ιδανικό σενάριο για τον Κουέντιν Ταραντίνο. Μια υπόθεση λυτρωτικής εκδίκησης, με μια ηρωίδα που θα ξαφνιάσει, θα σοκάρει και θα προβληματίσει. Διαβάσαμε το συγκλονιστικό Το χρυσό κλουβί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Camilla Lackberg  είναι μια πολύ δημοφιλής συγγραφέας, από την Φιελμπάκα της Σουηδίας. Δέκα αστυνομικά μυθιστορήματά της , με πρωταγωνιστές τον επιθεωρητή Πάτρικ και την αγαπημένη του Ερίκα, κυκλοφορούν ήδη με μεγάλη επιτυχία σε εξήντα χώρες στον κόσμο.
Το τελευταίο της βιβλίο, Το χρυσό κλουβί, είναι κάτι αρκετά διαφορετικό. Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υπόθεση που θα αποτελούσε, πιστεύω, ιδανικό σενάριο για τον Κουέντιν Ταραντίνο. Μια υπόθεση λυτρωτικής εκδίκησης, με μια ηρωίδα που θα ξαφνιάσει, θα σοκάρει και θα προβληματίσει.
Όταν η Φέι έφυγε από τη Φιελμπάκα, άφησε πίσω στο μικρό ψαροχώρι το παλιό της όνομα ”Ματίλντα”, μαζί μ`ένα κομμάτι από τον εαυτό της και όλα όσα συνέβησαν και χάραξαν τα σημάδια τους στην ψυχή και το μυαλό της. Έφυγε αποφασισμένη να αναγεννηθεί.
Στην Στοκχόλμη, ως Φέι πια, έχει αποκτήσει την τέλεια ζωή. Πλούτη, σύζυγο και μια υπέροχη κόρη. Ωστόσο είναι σαν να βρίσκεται φυλακισμένη σ`ένα χρυσό κλουβί. Η Φέι ήταν ικανή και πανέξυπνη με όνειρα και φιλοδοξίες. Τα απαρνήθηκε,όμως, όλα για να αφοσιωθεί στην οικογένεια, υποταγμένη στις επιθυμίες του άντρα της του Τζακ. Οι σκιές από το παρελθόν, από τα σκληρά και άγρια χρόνια της παιδικής της ηλικίας, την τυλίγουν κάποιες φορές, αλλά καταφέρνει και τις αγνοεί.
Όταν προδόθηκε, εξαπατήθηκε και ταπεινώθηκε από τον… τέλειο σύζυγό της,
η Ματίλντα επιστρέφει από τι σκοτεινό παρελθόν και παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της, αρχίζει να οργανώνει αργά και μεθοδικά την εκδίκησή της.
Ένα βιβλίο με έκδηλη φεμινιστική διάθεση, αφιερωμένο σ`όλες εκείνες τις γυναίκες που επέτρεψαν να απατηθούν, να υποτιμηθούν, να απαξιωθούν και να παραγκωνιστούν. Στις γυναίκες εκείνες που έσκυψαν το κεφάλι υπομένοντας και δεν διεκδίκησαν τον αυτοσεβασμό τους.
Η Φέι-Ματίλντα λυτρώνοντας τον εαυτό της, θα τους προσφέρει μια ικανοποίηση, μια ηθική δικαίωση.
Η Lackberg έχει δημιουργήσει μια ηρωίδα με ιδιαίτερη διπλή προσωπικότητα.
Με μια σκοτεινή πλευρά που κάποια στιγμή σταματά να απωθεί και αποδέχεται συνειδητά. Χωρίς όρια, χωρίς αναστολές, χωρίς τύψεις.
Άραγε υπήρχε μέσα της αυτός ο σκοτεινός εαυτός και εκδηλώθηκε κάτω  από τις ακραίες καταστάσεις που βίωσε ή δημιουργήθηκε ως αντίδραση στον πόνο και τη βία;
Το ερώτημα δικό μου.
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ