Βερολίνο: ελάτε 2 ημέρες βόλτα στην αριστοκρατική πόλη

Ξεχωρίζει για τα φουτουριστικά κτίρια που υψώνονται επιβλητικά. Μετά από 10 χρόνια επισκέφτηκα ξανά το Βερολίνο για 2 ημέρες και εδώ θα σε ταξιδέψω μέσα από μία άκρως φωτογραφική ανάρτηση. Βερολίνο: ελάτε 2 ημέρες βόλτα στην αριστοκρατική πόλη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το 2019 μου επιφύλασσε μια φανταστική έκπληξη… Ένα 2ήμερο ταξίδι στο μαγικό Βερολίνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα στα πλαίσια της παρουσίασης και του εορτασμού από το Stars for Europe των Αλεξανδρινών στο Humboldt University of Berlin. Το Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ιδρύθηκε το 1810 με το όνομα Πανεπιστήμιο του Βερολίνου από τον Πρώσο γλωσσολόγο Βίλχελμ φον Χούμπολτ, του οποίου το πανεπιστημιακό μοντέλο είχε επηρεάσει αλλά Ευρωπαϊκά και δυτικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: Αλεξανδρινό: ελάτε μαζί μου σε ένα μαγικό event στο Βερολίνο

Μείναμε στο Hotel Albrechtshof στο κέντρο του Βερολίνου σε μια ιδανική και βολική τοποθεσία ώστε ακόμα και μέσα σε 2 ημέρες να προλάβεις να δεις κάποια από τα highlights της πόλης. Σίγουρα αν επισκεφτείτε την πόλη να γνωρίζετε ότι τα highlights είναι τα εξής: η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Reichstag (το γερμανικό κοινοβούλιο), το Checkpoint Charlie και ό,τι έχει απομείνει από το Τείχος, Δημαρχείο, Κουρφούρστερνταμ στράσε, Μουσείο της Περγάμου, Πότσνταμ, Λειψία. Εμείς είδαμε μερικά από αυτά αλλά επισκεφτήκαμε και τρία Christmas markets αφού λίγο πριν τα Χριστούγεννα αποτελούν βασικό πόλο έλξης του κόσμου! Αν αντέχετε το κρύο, κατά την άποψή μου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα είναι μοναδική πρόταση μια βόλτα στο Βερολίνο!

Μια πόλη που συνδυάζει αρμονικά τον underground χαρακτήρα της με την πολυτέλεια, τα κορυφαία σύγχρονα μουσεία, τις γκαλερί και την όπερα με τα guerilla clubs και τους ναούς της γαστρονομίας με τις καντίνες των wurst και των έθνικ φαγητών. Όποια κι αν είναι τα γούστα σας (είτε high class είτε punk αισθητική), στο Βερολίνο θα τα ικανοποιήσετε απόλυτα. Ένα κύμα δημιουργικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μετακόμισαν εδώ μετά την πτώση του τείχους, μετέτρεψε το Βερολίνο σε ένα καζάνι πολιτιστικών αναζητήσεων.

Ένα τεράστιο “Ευχαριστώ” στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, για αυτή τη μοναδική εμπειρία και τώρα σας αφήνω να ταξιδέψετε με τις φωτογραφίες που ακολουθούν. Αρκετοί μου ζητήσατε μια ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ιδού! … και μη ξεχνάτε.. τα ταξίδια δημιουργούν εμπειρίες ζωής… όσο μπορείτε αδράξτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται και δημιουργήστε αναμνήσεις…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ