Θα ταξιδέψουμε σ`έναν παραμυθένιο αλλά ολοζώντανο κόσμο

Ένα μυθιστορηματικό παραμύθι γραμμένο μ`έναν ρέοντα σαγηνευτικό λόγο… Η ΚΙΡΚΗ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Θα ταξιδέψουμε σ`έναν παραμυθένιο αλλά ολοζώντανο κόσμο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Η Κίρκη, η θεά-μάγισσα, κόρη του Ήλιου και της Ωκεανίδας Πέρσης, είναι, φυσικά, σε όλους μας γνωστή από τον Ομηρο, ο οποίος την αναφέρει στην ”Οδύσσεια”, όταν ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του άραξαν στο νησί της την Αία.

Και μπορεί ο Όμηρος να αφιέρωσε στην Κίρκη μερικούς στίχους, όμως έρχεται σήμερα η Madeline Miller, μια σύγχρονη Αμερικανίδα συγγραφέας, με αγάπη στην Ελληνική Μυθολογία, να της αφιερώσει ολόκληρο βιβλίο, πεντακοσίων και πλέον σελίδων, όπου με λυρισμό αλλά και κάποια φεμινιστική διάθεση θα ξεδιπλώσει τη ζωή της σαγηνευτικής όσο και επικίνδυνης θεάς, από την γέννηση ως…………… Ας μην ξεχνάμε πως οι θεοί είναι αθάνατοι.
Με την μαγική πένα της Μίλλερ, η Κίρκη θα ξεφύγει από τις Ομηρικές σελίδες και θα μας ταξιδέψει σ`έναν παραμυθένιο αλλά ολοζώντανο κόσμο όπου συνυπάρχουν άνθρωποι, θεοί και τέρατα. Θα ζήσει στα λαμπερά παλάτια Ήλιου και θα πετάξει με το άρμα του γύρω από τη γη. Θα δροσίσει τον Προμηθέα αψηφώντας τον Δία, θα κάνει αθάνατο τον Γλαύκο, έναν ταπεινό ψαρά και θα μετατρέψει σε τέρας φοβερό την πανέμορφη Σκύλλα. Θα βοηθήσει να γεννηθεί ο Μινώταυρος, θα γνωρίσει τον Δαίδαλο και θα εξαγνίσει την Μήδεια και τον Ιάσονα.
Θα πληγωθεί, θα προδοθεί και θα εκδικηθεί. Θα αγαπήσει τον Οδυσσέα, θα φιλοξενήσει στο νησί της την Πηνελόπη και τον Τηλέμαχο και δεν θα διστάσει να τα βάλλει με την πανίσχυρη Αθηνά για να σώσει το γιο της τον Τηλέγονο.

Η Κίρκη της Μίλλερ είναι μια γυναίκα έξυπνη, δυνατή, πολυπρόσωπη και πολυσύνθετη, αθώα όσο και μοχθηρή, σκληρή όσο και συμπονετική, που αντιστάθηκε και επιβίωσε σ`έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.
Ένα μυθιστορηματικό παραμύθι γραμμένο μ`έναν ρέοντα σαγηνευτικό λόγο που το καθιστά ένα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα.
Η ”ΚΙΡΚΗ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.
 
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ