Άγρια Φύση: Καλοδουλεμένη υπόθεση, φοβερή ατμόσφαιρα

Μετά από τις απέραντες, σκονισμένες και αφιλόξενες εκτάσεις της ΞΗΡΑΣΙΑΣ η Τζέιν Χάρπερ, έρχεται να μας εντυπωσιάσει με την ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ, το δεύτερο βιβλίο της. Άγρια Φύση: Καλοδουλεμένη υπόθεση, φοβερή ατμόσφαιρα – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Έρχεται να μας ξεναγήσει στα πυκνά και άγρια δάση της αυστραλιανής ενδοχώρας, σ`ένα διαφορετικό περιβάλλον αυτή την φορά, κρύο και βροχερό, αλλά με τον ίδιο κεντρικό ήρωα, τον ομοσπονδιακό αστυνομικό Αρον Φαλκ.
Όπως στην ΞΗΡΑΣΙΑ έτσι κι εδώ, η φύση παίζει σημαντικό ρόλο και επηρεάζει καταλυτικά τις εξελίξεις.
Άγρια Φύση
Άναρχη και πυκνή βλάστηση, δύσβατα μονοπάτια, λάσπη, βροχή και κρύο, είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν πέντε γυναίκες, στελέχη μιας εταιρείας, στο πλαίσιο μιας ολιγοήμερης απόδρασης, από αυτές που συνήθιζε να οργανώνει η επιχείρηση, ώστε να αναπτύξει την συντροφικότητα και την συνεργασία των μελών της.
Πέντε γυναίκες με διαφορετικές ηλικίες, χαρακτήρα και προσωπικότητα, με τις δικές τους προσωπικές ιστορίες και προβλήματα, θα χρειαστεί να συνεργαστούν και να στηριχτούν η μία στην άλλη για να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες.
Όταν χάσουν τον προσανατολισμό τους και περιπλανηθούν στο απέραντο δάσος, ο φόβος, η πείνα και η εξάντληση θα φέρουν στην επιφάνεια τον χειρότερο κομμάτι του χαρακτήρα τους με απρόσμενα και εκρηκτικά αποτελέσματα.
Στο ξεκίνημα της πεζοπορίας, πέντε γυναίκες ποζάρισαν χαμογελαστές για μια αναμνηστική φωτογραφία, ωστόσω τρεις ημέρες αργότερα από το δάσος βγήκαν τέσσερις καταταλαιπωρημένες, γδαρμένες, χτυπημένες και τρομαγμένες υπάρξεις. Η πέμπτη, η Αλις , είχε εξαφανιστεί. Η Αλις, η σκληρή και ατίθαση που όλες κατά βάθος μισούν. Η Αλις που δεν ήθελε να είναι σ`αυτήν την εκδρομή, που έπρεπε να βρίσκεται με κάποιον άλλο που την είχε ανάγκη. Η Αλις που έπρεπε να δώσει κάτι στον Αρον Φάλκ.
Αστυνομία και διασώστες χτενίζουν την περιοχή, ενώ ο Αρον Φάλκ, που έχει προσωπικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον γι αυτήν, προσπαθεί μέσα από τις μάλλον διαφορετικές αφηγήσεις των άλλων γυναικών, να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί.
Παράλληλα μια παλιά ιστορία εγκλημάτων πλανιέται και γεννά φόβους και ερωτηματικά για την ζωή της Αλις.
Ένα βιβλίο αστυνομικό κατά βάση αλλά όχι μόνο, καθώς ένα μεγάλο μέρος του βασίζεται σε ανθρώπινες ιστορίες, σε αντιδράσεις και συμπεριφορές, που θα ήταν τόσο διαφορετικές υπό κανονικές συνθήκες, αλλά πόσο καταλυτικά επηρεάζονται και αλλάζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες επιβίωσης, πίεσης και φόβου.
Καλοδουλεμένη υπόθεση, φοβερή ατμόσφαιρα, αγωνία και ένταση ως την τελευταία σελίδα.
Ένα βιβλίο που σίγουρα εδραιώνει την θέση της Τζέιν Χάρπερ στην αστυνομική λογοτεχνία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Καλή ανάγνωση.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ