Τα feta baked pasta είναι το απόλυτο trend στα ζυμαρικά! Αξίζει να τα δοκιμάσετε γιατί είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους, πεντανόστιμα και με λίγες θερμίδες. Ζυμαρικά Φούρνου με Φέτα

Υλικά για 6 μερίδες:

500 γρ ριγκατόνι

500 γρ ντοματίνια βιολογικά

200 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. δυόσμο ξερό

1 κ.γ. βασιλικό ξερό

1 κ.γ. Θυμάρι ή ρίγανη

Λίγο μπούκοβο
Πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα ντοματίνια με το λάδι κ όλα τα μπαχαρικά & μυρωδικά και αφήνουμε στο κέντρο του ταψιού την φέτα.

Βήμα 2: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά.

Βήμα 3: Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας αλλά τα αφήνουμε al dente!

Βήμα 4: Αφού βγάλουμε το ταψάκι μας από το φούρνο πατάμε με ένα πιρουνάκι τα ντοματίνια να λιώσουν και αναδεύουμε με τη φέτα δημιουργώντας τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε και τα μακαρόνια μας και σερβίρουμε όσο είναι και τα δυο ζεστά.

Καλή σας απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κέικ καρότου στην πιο light εκδοχή του