Eat Pray Love της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Ένα βιβλίο κατάθεση ψυχής, γραμμένο με αμεσότητα και ειλικρίνεια, αλλά και με χιούμορ και αυτοσαρκασμό που στην δεκαετή πορεία του άγγιξε και άλλαξε εκατομμύρια ζωές. Eat Pray Love της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ – γράφει  η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Σ`αυτό το βιβλίο, που είναι κάτι ανάμεσα σε μυθιστόρημα και ταξιδιωτικό οδοιπορικό, η Γκίλμπερτ θα μοιραστεί με τον αναγνώστη, τις εμπειρίες της με την επαφή της με διαφορετικούς ανθρώπους, νοοτροπίες και πολιτισμούς, αλλά και το δικό της προσωπικό εσωτερικό οδοιπορικό της αναζήτησης του νοήματος της ζωής της.
Ίσως φανεί παράξενο αλλά ενώ είχα δει την ταινία με αυτόν τον τίτλο, αγνοούσα την ύπαρξη του βιβλίου, κάτι που ανακάλυψα πριν λίγο καιρό με την επετειακή του έκδοση.
Η ταινία ήταν καλή, αλλά όπως ανακάλυψα, υστερούσε κατά πολύ από το βιβλίο και δεν είχε αποδώσει το βάθος των συναισθημάτων, αλλά και των αναζητήσεων της ηρωίδας, τόσο ανάγλυφα δοσμένα από τον λόγο παρά από την εικόνα.
Η συγγραφέας αυτοβιογραφείται, μας αποκαλύπτει ένα δύσκολο και επώδυνο κομμάτι της ζωής της, ενώ εκθέτει με σοκαριστική ειλικρίνεια τις βαθύτερες σκέψεις και εσωτερικές αναζητήσεις της.

Η Ελίζαμπεθ στα τριάντα της είχε, θα έλεγε κάποιος, μια ιδανική ζωή.
Επιτυχημένη καριέρα, σύζυγο, ωραίο σπίτι στην εξοχή, οικονομική άνεση. Ωστόσο ασφυκτιούσε μέσα σ`αυτήν τη ζωή, που την ένοιωθε κενή, χωρίς νόημα. Αισθανόταν παγιδευμένη σε μια ζωή που της επέβαλλε το περιβάλλον της.
Μετά από ένα τραυματικό διαζύγιο που την εξουθένωσε σωματικά, ψυχικά και οικονομικά και μια  ακόμα πιο τραυματική ερωτική σχέση, η συγγραφέας αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της ξεκινώντας ένα μεγάλο δωδεκάμηνο ταξίδι .

Ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης. Αναζήτησης της απόλαυσης, του θεού, της ισορροπίας.
Ένα ταξίδι τριών προορισμών.
Πρώτη στάση Ιταλία. Είναι ο προορισμός της απόλαυσης, της χαράς της ξεγνοιασιάς, του φαγητού. Εδώ θα ταΐσει το σώμα της, απλά χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές, μόνο για την τέρψη της γεύσης. Θα μάθει Ιταλικά μόνο για να έχει την χαρά να μιλήσει την γλώσσα του Δάντη και θα περπατήσει τους δρόμους και τα μνημεία της Αιώνιας πόλης και της Φλωρεντίας, τις γειτονιές της Νάπολης και της Σικελίας αναζητώντας γαστρονομικές ηδονές.
Δεύτερος προορισμός Ινδία. Στην Ινδία αφήνει πίσω της τις γευστικές απολαύσεις και τους ανέμελους απελευθερωμένους Ιταλούς και μπαίνει στην ασκητική ζωή ενός Ασράμ, στο ιερό περιβάλλον ενός πνευματικού ησυχαστηρίου, με ατελείωτες ώρες διαλογισμού, ενδοσκόπησης και αναζήτησης του Θεού. Του δικού της Θεού.
Φεύγει από την Ινδία έχοντας βρει την πίστη που αναζητούσε και την εσωτερική της ψυχική και διανοητική ηρεμία. Έχοντας βρει την γαλήνη μέσα στο Θεό.
Τελευταία στάση το εξωτικό Μπαλί, το μικροσκοπικό ινδουιστικό νησί με τα τροπικά φυτά και τα τεράστια λουλούδια, τα ηφαίστεια και τα ποτάμια που χάνονται μέσα στη ζούγκλα , τους αμέτρητους ναούς και τους χαμογελαστούς και εξυπηρετικούς κατοίκους.Στο Μπαλί η Ελίζαμπεθ  θα εδραιώσει την εσωτερική της ισορροπία και θ`αρχίσει ν`ανακαλύπτει από την αρχή τις απλές χαρές της ζωής, την γαλήνη και τελικά τον έρωτα.
Σ`αυτό το βιβλίο, που είναι κάτι ανάμεσα σε μυθιστόρημα και ταξιδιωτικό οδοιπορικό, η Γκίλμπερτ θα μοιραστεί με τον αναγνώστη, τις εμπειρίες της με την επαφή της με διαφορετικούς ανθρώπους, νοοτροπίες και πολιτισμούς, αλλά και το δικό της προσωπικό εσωτερικό οδοιπορικό της αναζήτησης του νοήματος της ζωής της.
Ένα βιβλίο κατάθεση ψυχής, γραμμένο με αμεσότητα και ειλικρίνεια, αλλά και με χιούμορ και αυτοσαρκασμό που στην δεκαετή πορεία του άγγιξε και  άλλαξε εκατομμύρια ζωές.
      Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε απάντηση του
       ακατάληπτου και επικίνδυνου κόσμου μας, είναι να
      εξασκηθούμε στη διατήρηση της εσωτερικής μας ισορροπίας, όση
      παραφροσύνη κι αν υπάρχει απ`έξω.
 
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ