Το πέρασμα από την παιδικότητα στην ενήλικη ζωή

    Η Μάρω Θεοδωράκη στο νέο της βιβλίο ”Να ζεις ΔΥΝΑΤΑ” αναφέρεται στον κίνδυνο της διατροφικής διαταραχής στα κορίτσια! Το πέρασμα από την παιδικότητα στην ενήλικη ζωή

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Φίλοι μου αγαπημένοι.

    Το πέρασμα από την παιδικότητα στην ενήλικη ζωή είναι σίγουρα μια κρίσιμη και καθοριστική φάση στη ζωή των νέων. Είναι μια φάση αστάθειας και αβεβαιότητας που τους καθιστά ευάλωτους σε πολλούς κινδύνους όπως κατάθλιψη, ναρκωτικά ή και σοβαρές διατροφικές διαταραχές. Η Μάρω Θεοδωράκη στο νέο της βιβλίο ”Να ζεις ΔΥΝΑΤΑ” από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ αναφέρεται σ`αυτόν ειδικά τον κίνδυνο της διατροφικής διαταραχής που παραμονεύει τα νεαρά κορίτσια με τις δύο τρομακτικές δαγκάνες του της Βουλιμίας από τη μια και της Νευρικής Ανορεξίας από την άλλη.

    Ηρωίδα της η Ελενα, ένα απλό κορίτσι που ζει με την οικογένεια και τον μεγάλο της αδελφό, πηγαίνει στο Λύκειο και ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες της επόμενης χρονιάς. Η Ελενα βιώνει τη δύσκολη και ταραγμένη περίοδο της μετάβασης προς την ενηλικίωση. Μια περίοδο μεταβολών – σωματικών και ψυχικών – συγκρούσεων, αμφισβητήσεων και επαναπροσδιορισμού των σχέσεων με το άλλο φύλλο αλλά κυρίως των σχέσεων με τους γονείς.

    Πολλά πράγματα είναι μέσα της συγκεχυμένα και είναι παγιδευμένη σε μια διελκυστίνδα ανάμεσα στην ανάγκη της για ανεξαρτησία και την ανάγκη της για ασφάλεια και προστασία. Αισθάνεται αβεβαιότητα για το μέλλον, άγχος και πίεση για την απόδοσή της στο σχολείο, αγωνία για την εμφάνισή της και το σώμα της που αλλάζει. Παρ`όλο που η φίλη της η Μαίρη προσπαθεί να της συμπαρασταθεί, η Ελενα νιώθει μόνη και απροστάτευτη και ότι κανείς δεν την καταλαβαίνει, ούτε η ίδια της η μητέρα, πράγμα που της προκαλεί κρίσεις απογοήτευσης και θυμού.

    Και τότε βρίσκει παρηγοριά στο… ψυγείο στο ”μαγαζάκι” της. Μπουκώνεται όλο και περισσότερο με φαγητό και είναι ευτυχισμένη. Αλλά αυτή η ευτυχία κρατά λίγο, πολύ λίγο. Μετά έρχονται οι τύψεις και οι ενοχές .Το φάντασμα της  ”ΧΟΝΤΡΗΣ” την καταδιώκει. Θέλει να τα βγάλλει όλα, ΟΛΑ. Και μπαίνει σ`ένα φαύλο κύκλο να μπουκώνει τα κενά και τις ανασφάλειες της με φαγητό και να βγάζει το θυμό και το άγχος της με τον εμετό. Ξέρει ότι κάνει κακό στον εαυτό της αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει. Χρειάζεται βοήθεια αλλά απορρίπτει όσους προσπαθούν να τη βοηθήσουν.

    Καταρρέει.

    Ο μεγάλος αδελφός θα καταφέρει να την προσεγγίσει και να της δώσει ένα στήριγμα. Ο έρωτας θα την πλησιάσει και θα της δώσει δύναμη να παλέψει για να ξανακερδίσει το σώμα και τη ζωή της. Ενα νεανικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται με το πρόβλημα Βουλιμία – Νευρική Ανορεξία που απειλεί πολλά νεαρά κορίτσια τα τελευταία χρόνια.

    Αμεσο, σύντομο και περιεκτικό,  αγγίζει την εύθραυστη ψυχοσύνθεση αυτής της ηλικίας και δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

                                      Η ζωή είναι ωραία!

                                      Απρόβλεπτη αλλά ωραία.

                                      Δύσκολη, αλλά γοητευτική.

                                      Η ζωή είναι ωραία!

                                      Να ζει κανείς ή να μη ζεί;

                                      ”Μα φυσικά ΝΑ ΖΕΙ”

    Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΑΡΩ 
    Κατηγορία: Νεανικό – Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία 
    Σειρά: 
    Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 09/2017 
    Σελίδες: 128 
    ISBN: 978-618-02-0888-7 
    Κωδικός: 22532 
    Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ. 

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ