Ο εγκλωβισμός συνειδήσεων και ψυχών ενάντια στο όνειρο είναι αλητεία ψυχής!

Nα πουν έστω έναν καλό λόγο στήριξης, δε νομίζω ότι απαιτεί θυσίες… Ο εγκλωβισμός συνειδήσεων και ψυχών ενάντια στο όνειρο είναι αλητεία ψυχής! – Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το να μιλήσω για τα προσωπικά μου οφέλη που έχω αποκομίσει απ τις έντονες μου προσπάθειες κι αγόγγυστες εναγώνιες αντιφάσεις και επιθέσεις λεκτικές, για το να υπερασπιστώ τις θέσεις και τις απόψεις μου, το θεωρώ όχι μόνο σημαντικό αλλά και απαραίτητο.

 

Το να προσπαθούν να εγκλωβίσουν συνειδήσεις και ψυχές ενάντια στο ότι λαχταρούν και επιθυμούν, γιατί απλά δεν έγκειται στα δικά τους μέτρα και σταθμά, το θεωρώ και αδικία αλλά και αλητεία ψυχής.

 

Όταν διακρίνεις στο βλέμμα του άλλου τη δροσιά και την όρεξη στο να ασχοληθεί με ότι του αρέσει και του καλύπτει τα κενά της ψυχής του, που κάποιοι, κάποιες φρόντισαν να τα αδειάσουν, το λιγότερο που είναι να κάνουν, είναι απλά να σιωπήσουν…

 

Βλέπετε απ τις κραυγές της σιωπής, πηγάζουν τα μεγαλύτερα δυνατά συναισθήματα, απαλλαγής και απομόνωσης, διαφόρων συγκυριών και καταστάσεων.

 

Το να καταλάβουν, να αντιληφθούν ή τουλάχιστον όχι να παροτρύνουν, αλλά να συμβιβαστούν, να πουν έστω έναν καλό λόγο στήριξης, δε νομίζω ότι απαιτεί ούτε θυσίες ,αλλά ούτε και δύσκολες εναποθετήσεις στάσης και αποδοχής αυτών.

 

Μα στον μικρόκοσμο που ζούμε, όλα αυτά, φαίνονται να είναι μάταιες και φρούδες ελπίδες, στο να δουν, να καταλάβουν και να αποδεχτούν τι θέλουν οι άλλοι, τι τους αρέσει και τι τους ευχαριστεί.

 

Μα να είναι βέβαιοι και σίγουροι, αν και είναι από μένα χιλιοειπωμένο και χιλιουποσχόμενο, πως τα δεδομένα όταν γίνουν απωθημένα και τα απωθημένα ζητούμενα, κανείς και τίποτα δε θα σταθεί ικανό και άξιο, να μεταλλάξει το χαρακτήρα κα την ποιότητα του αναφερόμενου, καθώς και της γραφής του, όταν και εφόσον δείχνει και δηλώνει πιστά και κατηγορηματικά, πως το όνειρό του πλέον, έχει πάρει σάρκα και οστά.

 

Το να υποδουλώσεις και να σκλαβώσεις συναισθήματα και παράλληλες πορείες, αποφυγής και απομάκρυνσης από αυτά, το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να στοιχειώσεις για μια φορά ακόμη τα όνειρά σου και να διαπραγματευτείς με άλλους, ανίκανους και ανίδεους, ως προς το ότι αφορά τις δικές σου βλέψεις και προβλέψεις, ενασχόλησης σου και απασχόλησης σου, με ότι σου δίνει ανάσα και πνοή, έμπνευση και δημιουργίας.

 

Θεωρώ απαραίτητο να τονισθεί και να δυναμωθεί το ηθικό μας, που ίσως κάποιοι, κάποιες, επιδίωξαν ή και θα επιδιώξουν να το αποδυναμώσουν.

 

Στόχος και σκοπός μας θα είναι να δούμε εμείς, μέσα στον εαυτό μας, στο είναι μας, τι είναι αυτό που μας γεμίζει και ωθεί με δύναμη τα σωθικά μας, στο να μη διαπραγματευτούμε πια τα θέλω μας και τα πρέπει μας, αλλά να δούνε και οι άλλοι, πως ήρθε η στιγμή να τα αποδεχτούν να τα σεβαστούν και να τα αξιολογήσουν.

 

Τα βραβεία κα οι διακρίσεις, δεν κάνουν τον άνθρωπο…

Απλά είναι ένα τρόπος ανάδειξης και απόδειξης, ως αμοιβή εκείνων των πολλών χιλιομέτρων που εξασθενούν το μυαλό, τη σκέψη, αλλά και πάλι αναδιοργανώνουν αυτά, για περισσοτέρους μαραθώνιους επιλογής και επισφράγισης τους.

 

Ας έχουμε όλοι καλό και αίσιο ταξίδι, γνώσης, σκέψης, επίγνωσης και ποτέ απόγνωσης…

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Προηγούμενο άρθροΌσα δεν ξέρετε για το eyeliner τρόποι και tips για να το πετύχετε!
Επόμενο άρθρο100 γρήγορες ασκήσεις για πιο ήρεμη ζωή και καθαρό μυαλό – εκδόσεις Rosili
Κατάγομαι απ΄την πανέμορφη Καβάλα. Από μικρή είχα αφήσει τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί, κόλλα απλή κι όχι αναφοράς. Με τον καιρό όμως, εφησύχασα τις αγωνίες μου και τα όνειρά μου, τα οποία ζήτησαν τον αναλογούμενο χώρο που τους ανήκε, σε δύσκολη και φάση διαφυγής και φυγής μου, από διάφορα τερτίπια του μυαλού μας και τεχνάσματα της ζωής μας. Συμμετέχω και έχω βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, καθώς τα γραπτά μου, ποιήματα και διηγήματα, κοσμούν ανθολογίες και ημερολόγια, διαφόρων διαγωνισμών. Έχω δραστήρια ενασχόληση με προγράμματα και σεμινάρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας. Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά, παρουσιάζω την εκπομπή ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ. Έχω εκδώσει την 1η μου ποιητική συλλογή ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΗ πριν 2 χρόνια και τώρα, ήδη κυκλοφορεί το 1ο μου Μυθιστόρημα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠ ΑΓΡΥΠΝΗΣΙΝ ώστε να αφυπνιστούμε, να οδηγηθούμε σε δράσεις και αντιδράσεις, αποδοχές, παραδοχές, στον ένα και μοναδικό στόχο, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κριτική μου δίνει δύναμη και κουράγιο να ανταπεξέρχομαι σε οτι θέτω και στοχοποιώ,ως καλυτέρευςή μου ,τόσο στη γραφή ,όσο και στο χαρακτήρα μου,

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ..ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ.

  2. Το οποιοδήποτε βήμα ,,,γραφής και κατάθεςής της Μαράκι μου,πίστεψέ με ,δίνει τεράστιες απολαβές,για ευθύνη και περισςότερη ταυτόχρονα υπευθυνότητα προς εμάς και τους άλλους.
    Φιλιά και από μένα,,,..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.