Διαβάσαμε τον Τυραννοχαζούλη από τις εκδόσεις Gema

Μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού που υπάρχει, ίσως σε κάθε σχολείο… Διαβάσαμε τον Τυραννοχαζούλη από τις εκδόσεις Gema

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφορεί το βιβλίο του Gilles Chouinard, «Ο Τυραννοχαζούλης: Μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού». Μια ιστορία που σίγουρα υπάρχει σε κάθε σχολείο. Ένας μαθητής τη ζωή του οποίου όλοι οι άλλοι του κάνουν δύσκολη… πολύ δύσκολη.

Ο μικρός Τυραννούλης είναι ένα γλυκό και ευγενικό δεινοσαυράκι που διαρκώς πέφτει θύμα εκφοβισμού από τον φοβερό και τρομερό Τυράνναρο και τους φίλους του. Η κάθε ημέρα στο σχολείο είναι δύσκολη. Η στενοχώρια, η αδυναμία και ο φόβος του Τυραννούλη να μιλήσει στους γονείς του για αυτό που του συμβαίνει, δημιουργεί επίσης ένα άσχημο κλίμα και στο σπίτι του… Νιώθει μοναξιά, θυμό αλλά και απόγνωση… Περιμένει να έρθει το καλοκαιρί, μόνο τότε μπορεί να είναι πραγματικά ήρεμος. Μακριά από τον Τυράνναρο και την παρέα του, που συνηθίζουν να τον κακομεταχειρίζονται στο σχολείο…έτσι για πλάκα!

Όμως τα πράγματα θα αλλάξουν αυτό το καλοκαίρι. Δύο συνταρακτικά γεγονότα θα αλλάξουν ριζικά την συμπεριφορά του Τυράνναρου ο οποίος θα ανακαλύψει ότι δεν αξίζει αυτή την άσχημη συμπεριφορά ο καημένος Τυραννούλης. Ένα υπέροχο βιβλίο με μία τρυφερή ιστορία ακριβώς με τα μηνύματα τα οποία πρέπει να περάσει στα παιδιά. Σεβασμός, αγάπη, συμπόνια και τελικά φιλία! Τι πιο όμορφο από την αληθινή φιλία. Η ιστορία είναι απλά γραμμένη με πλούσια εικονογράφηση και γρήγορη πλοκή ώστε τα μηνύματα να περαστούν όπως ακριβώς πρέπει στα παιδιά και ταυτόχρονα με τα παραπάνω να τους διδάξει και κάτι ακόμα… η ζωή κύκλους κάνει… κάτι που θα ανακαλύψουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και στην ενήλικη ζωή τους.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Βιογραφικά των δημιουργών

Γεννημένος στο Abitibi, ο Gilles Chouinard αφιερώνει το το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Στο Κεμπέκ ξεκίνησε την καριέρα του ως γραφίστα και σχεδιαστή. Λίγα χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με τη δημιουργική διαφήμιση, κάτι που τον έφερε μέχρι το Μόντρεαλ. Ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Laval συναντήθηκε με τον Roge, έγιναν αμέσως φίλοι και έφτιαξαν μαζί πολλά παιδικά βιβλία. Το «Τυραννοχαζούλης, μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού» είναι το πέμπτο του βιβλίο.

Γεννημένος στο Κεμπέκ, ο Roge σπούδασε γραφική επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Laval και εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε γνωστούς διαφημιστικούς οργανισμούς. Κάποια στιγμή αποφασίζει να διακόψει την καριέρα του για να δοκιμάσει την περιπέτεια μιας διεθνούς συνεργασίας στη Δομινικανή Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, έκανε μεγάλες τοιχογραφίες στο χωριό Salcedo. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, εγκαταστάθηκε στο Μόντρεαλ και αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην εικονογράφηση. Οι εικόνες του παρουσιάζονται σε διάφορες διαφημιστικές εκστρατείες, σε περιοδικά και σε πολλά παιδικά βιβλία, δύο από τα οποία έχει γράψει ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ