Μπισκοτοσπιτάκι!

Σήμερα επανέρχομαι με μία ακόμη κατασκευή μας…και τι άλλο;! Το μπισκοτοσπιτάκι!
mpiskotospitaki 2 mommyjammi
Πριν όμως ξεκινήσουμε με τους ενθουσιασμούς και τα χειροκροτήματα να σας τονίσω η κατασκευή είναι τύπου προκάτ. Προμηθεύτηκα από τα ΙΚΕΑ μια συσκευασία με έτοιμα τα μπισκότα στις διαστάσεις που απαιτούσε η κατασκευή. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και ξεκινήσαμε την συναρμολόγηση!

mpiskotospitaki 3 mommyjammi

Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να φτιάξουμε μία ζαχαρόπαστα/κόλλα με 250 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη, περίπου 10 ml χυμό λεμονιού και το ασπράδι ενός αυγού.

mpiskotospitaki 4 mommyjammi

Αφού κολλήσαμε τα μέρη του σπιτιού σύμφωνα με τις οδηγίες, ξεκινήσαμε την διακόσμηση. Η αλήθεια είναι πως πίστευα ότι θα έχει τα απαραίτητα μέσα η συσκευασία αλλά τελικά είχε μόνο τα μπισκότα, ζαχαρόπαστα και διακόσμηση δικά μας. Βέβαια θα μου πεις, σου έχει έτοιμα τα μπισκότα κάνε κάτι και εσύ! Συνεπώς επιστρατεύσαμε την φαντασία μας και ότι είχαμε διαθέσιμο στο σπίτι.
mpiskotospitaki 6 mommyjammi

Με το που έπεσε η πολύχρωμη τρούφα στην σκεπή του σπιτιού η μικρή βοηθός…παράτησε αυτό που έκανε και ξεκίνησε να τσιμπολογά την τρούφα!!!

mpiskotospitaki 5 mommyjammi
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο, η διαδικασία άκρως διασκεδαστική και εύκολη και η μυρωδιά στο σαλόνι ανεπανάληπτη από το μπισκότο!

Βάλαμε και λαμπάκια στο εσωτερικό για να φτιάξουμε ατμόσφαιρα! Νομίζω σειρά έχει να διαβάσουμε το παραμύθι hansel and gretel!

mpiskotospitaki 7 mommyjammi

Φέτος λοιπόν ήθελα να φτιάξουμε ένα διαφορετικό μπισκοτοσπιτάκι αφού τα τελευταία 2 χρόνια φτιάχναμε την παρακάτω απλή εκδοχή:

mpiskotospitaki 9 mommyjammi

Από την άλλη όμως δεν ήμουν σίγουρη ότι θα μπορούσα να καταφέρω να φτιάξω την όλη κατασκευή εντελώς μόνη με δικό μου μπισκότο συνεπώς πήγαμε σε πιο σίγουρες επιλογές!
Ένα έχει σημασία και στο ένα και στο άλλο μπισκοτοσπιτάκι, το απολαύσαμε με την ψυχή μας!

Σας γλυκοφιλώ και σας αφήνω με όμορφες μελωδίες!

 

 

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε ευχαριστούμε καλή μου Έλεν!!! Το μαγικό χωριό που έχεις φτιάξει με μάγεψε!!!! Μπράβο σου και από εδώ να σου πω υπέροχο και φοβερή δουλειά! Καλές γιορτές να έχεις!

  2. Και το φετινό σας όμορφο, αλλά μου άρεσε πολύ και η απλή εκδοχή που έδινε εδώ που τα λέμε ολόκληρο χωριό..χαχα!!
    Και του χρόνου!!!

  3. Είναι τέλειαααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!και του χρόνου μαίρη μου!!την συμπεριέλαβα και στην δική μου αναρτηση με το το σπιτάκια μαζί και με των άλλων κοριτσιών!!φιλιά πολλά!!

  4. Υπάρχει πιο γλυκό σχόλιο από αυτό; όχι θα σου απαντήσω…Σε ευχαριστώ καλή μου Mia Petra… Μέσα από την μικρή Κωνσταντίνα αναβιώνω εγώ την δική μου παιδική ηλικία, έτσι ακριβώς όπως θα ήθελα να ήταν… Ευτυχώς για αυτό το παιδί, του έτυχε να έχει μάνα με "καλά" (για εκείνη) δικά μου απωθημένα χε!

  5. Πολύ όμορφο Μαρία μου!!! Δεν ήξερα ότι υπάρχουν έτοιμες συσκευασίες μπισκότου..χιχιχι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ