Σε όλους τους μικρούς φίλους που έχουν στη ζωή τους τον διαβήτη

    Ένα βιβλίο για τον παιδικό διαβήτη γραμμένο για να μιλήσει στο παιδί λύνοντάς του απορίες! Σε όλους τους μικρούς φίλους που έχουν στη ζωή τους τον διαβήτη

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Ο φίλος μου ο Διαβητούλης από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, είναι ένα βιβλίο γραμμένο για να μιλήσει απευθείας στα παιδιά εξηγώντας αλλά και λύνοντάς τους πολλές απορίες. Ξεκινά αρχικά η πρώτη γνωριμία με τον Διαβητούλη. Μαθαίνουν για την υγιεινή διατροφή, τι σημαίνει υπογλυκαιμία και πόσο βοηθά η άσκηση;

    Διαβάζοντας το βιβλίο σκέφτηκα πως δεν υπάρχει πιο όμορφος, ήπιος και σωστός τρόπος να ενημερωθεί ένα παιδί σχετικά με τον διαβήτη, όταν ειδικά και το ίδιο έχει διαβήτη… Η συγγραφέας γράφει σε πρώτο πρόσωπο, από την μεριά του παιδιού, του μικρού Μιχάλη. Ο μικρός Μιχάλης αντιλαμβάνεται πως δεν νιώθει τόσο καλά όσο θα ήθελε, κάνουν εξετάσεις, βλέπει τη μητέρα του προβληματισμένη… μια λέξη τριγυρνά στο μυαλό του διαρκώς… “διαβήτης”. Στο βιβλίο γίνεται μια απλοϊκή αλλά και ταυτόχρονα κατανοητή περιγραφή για τη λειτουργία του πάγκρεας και της ινσουλίνης και πως αυτά επηρεάζονται με την ύπαρξη ή όχι του διαβήτη.

    Ο προβληματισμός και ο φόβος του μικρού Μιχάλη, οι μετρήσεις, στην συνέχεια η εξοικείωση με την ιδέα και η αρμονική συνύπαρξη με τον διαβητούλη. Η ανάλυση της διατροφικής πυραμίδας και συνολικά η έννοια της υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία του βιβλίου.

    Ο Μιχάλης τον τελευταίο καιρό δεν αισθάνεται
    και τόσο καλά, πηγαίνει πολλές φορές τουαλέτα
    και συνεχώς διψάει. Έτσι, η επίσκεψη στον γιατρό
    δεν αργεί… Κι εκείνος το λέει ξεκάθαρα: διαβήτης!

    Κι όσο ο Μιχάλης αναρωτιέται τι είναι ο διαβήτης
    και κανείς δεν του εξηγεί, ξαφνικά εμφανίζεται
    ο Διαβητούλης, έτοιμος να λύσει κάθε του απορία
    και να τον βοηθήσει σε ό,τι θελήσει…

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ